Rulltårta med peach melba
  • Tid 30 min
  • Ugn 250º

Rulltårta med peach melba

4.1 (10 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

10 bitar
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
Strössel:
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk kokosflingor
Fyllning:
  • 2 dl persikomarmelad eller aprikosmarmelad
  • 250 g mosade färska hallon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Rulltårta

  1. 1

    Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet.
    Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper.
    Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

Strössel

  1. 1

    Strö ut socker och kokosflingor över ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret. Dra av pappret som kakan gräddats på.

  2. 2

    Bred på marmelad och hallon.
    Rulla ihop från långsidan

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Margareta 7 april 2013

    köp barnmats efterrätt passar lika bra att ha emellan

  • Karolina Alm

    Man kan ju också, istället för att sura över att en ingrediens inte fanns i just den butiken där man bor, välja att se receptet som inspiration till att baka en annan rulltårta. Kanske en med hallonsylt och marängsmörkräm? Det ska i alla fall jag göra nu!

  • Marie

    Håller med att det är dåligt att man har ett recept medn inte ingredienserna som ska var med, då borde det stå vad man kan ha i stället.

  • Britta/Webbredaktionen

    Vad tråkigt att ni inte fått tag i alla ingredienser. Persikomarmeladen kan bytas ut mot aprikosmarmelad.

Visa fler