Rulltårta ginger delight

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Rulltårta:
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Strössel:
  • 3 msk strösocker
  • Fyllning:
  • 200 g cream cheese
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ingefärsmarmelad

Gör så här

Rulltårta

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet. <br />Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. <br />Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

Strössel

  1. Strössla utsidan av kakan med sockret. Låt kakan svalna.

Fyllning

  1. Vispa ingredienserna till fyllningen fluffig. Bred fyllning och marmelad på kakan.

Tips

Rulla ihop rulltårtan utan fyllning om du inte ska fylla den direkt, då spricker inte kakan när du rullar ihop den med fyllning senare. Rulltårtor med grädde i bör svalna först, annars smälter fyllningen.<br>Servera gärna med en klick grädde <br>Pen...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rulltårta med peach melba

(10)

Drömtårta med moccakräm

(26)
11 st
  • Rulltårta:
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Strössel:
  • 3 msk strösocker
  • Fyllning:
  • 200 g cream cheese
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ingefärsmarmelad

Rulltårta ginger delight

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Rulltårta

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet. <br />Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. <br />Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

Strössel

  1. Strössla utsidan av kakan med sockret. Låt kakan svalna.

Fyllning

  1. Vispa ingredienserna till fyllningen fluffig. Bred fyllning och marmelad på kakan.

Tips

Rulla ihop rulltårtan utan fyllning om du inte ska fylla den direkt, då spricker inte kakan när du rullar ihop den med fyllning senare. Rulltårtor med grädde i bör svalna först, annars smälter fyllningen.<br>Servera gärna med en klick grädde <br>Pen...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rulltårta med peach melba

(10)

Drömtårta med moccakräm

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies