Rulltårta coconut dream

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.3 (10 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Rulltårta:
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Strössel:
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk kokosflingor
  • Fyllning:
  • 3 dl kokosmjölk (gärna den stelnade mjölken)
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

Rulltårta

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet. <br>Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. <br>Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

Strössel

  1. Strössla utsidan av kakan med socker och kokosflingor.

Fyllning

  1. Blanda kokosmjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt fyllningen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, tjocknat och fått kolasmak, cirka 10 minuter. Rör i smör och kokosflingor. Låt svalna något. Bred den avsvalnade fyllningen på kakan

Tips

Rulla ihop rulltårtan utan fyllning om du inte ska fylla den direkt, då spricker inte kakan när du rullar ihop den med fyllning senare. <br/>Rulltårtor med grädde i bör svalna först, annars smälter fyllningen. <br>Servera gärna med en klick grädde ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Rulltårta:
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Strössel:
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk kokosflingor
  • Fyllning:
  • 3 dl kokosmjölk (gärna den stelnade mjölken)
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 1 dl kokosflingor

Rulltårta coconut dream

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.3 (10 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Rulltårta

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet. <br>Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. <br>Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

Strössel

  1. Strössla utsidan av kakan med socker och kokosflingor.

Fyllning

  1. Blanda kokosmjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt fyllningen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, tjocknat och fått kolasmak, cirka 10 minuter. Rör i smör och kokosflingor. Låt svalna något. Bred den avsvalnade fyllningen på kakan

Tips

Rulla ihop rulltårtan utan fyllning om du inte ska fylla den direkt, då spricker inte kakan när du rullar ihop den med fyllning senare. <br/>Rulltårtor med grädde i bör svalna först, annars smälter fyllningen. <br>Servera gärna med en klick grädde ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)