Rotfruktsplåt med mathavre, spenat och gyllene röra
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Rotfruktsplåt med mathavre, spenat och gyllene röra

4.5 (6 betyg)

Ett bra basrecept som kan varieras med olika rotfrukter. Recept av Therese Elgquist

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 23
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl mathavre eller matvete
  • 300 g palsternackor
  • 300 g morötter
  • 300 g rödbetor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl torkade äpplen eller äppelringar
  • 70 g babyspenat
Vinägrett
  • 2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 1.5 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
Gyllene röra
  • 400 g kikärtor (på burk), sköljda
  • 2 msk tahini
  • 2 msk vatten
  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Skrubba eller skala rotfrukterna och skär i lika stora bitar. Vänd runt i olja och salta.

  2. 2

    Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Mixa alla ingredienser till röran till en slät smet. Smaka av med salt. Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten.

  3. 3

    Vänd runt gryn, äppelbitar och spenat med rotfrukterna på plåten. Ringla över vinägretten och servera direkt tillsammans med bönröran.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar