

Rotfrukstplättar med kokosmjölk och ingefära
Annorlunda plättar med kokos, ingefära, potatis, morot och kokos. Matigt och gott med betor och yoghurt, toppas med pumpakärnor honung. Recept av Lotta Lundgren.
- 400 g morot
- 200 g potatis
- 400 ml kokosmjölk
- 2 ägg
- 2.5 dl grahamsmjöl
- 2 tsk malen ingefära
- 1 tsk kanel
- 1 tsk finrivet apelsinskal
- 1 dl pressad apelsinsaft
- olja och smör till stekning
- 1 tsk salt
- Till servering
- 500 g rödbeta eller gulbetor
- 4 msk yoghurt 10%
- 1 dl pumpakärnor, torrostade
- flytande honung eller lönnsirap
Gör så här
- Koka betorna mjuka i saltat vatten. Gnid loss skalet och skär dem i klyftor. Det går även bra med förkokta rödbetor.
Plättar:
- Skala och riv morot och potatis fint. Vispa lätt ihop kokosmjölk, ägg, mjöl, de torra kryddorna och salt. Vänd ner morot, potatis, apelsinskal och -saft. Låt gärna smeten vila en stund innan stekning.
- Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i lite smör. Skopa ut smet till små plättar och grädda dem gyllene, i omgångar, på båda sidor. Vänd försiktigt.
- Servera plättarna med betor och yoghurt. Toppa med pumpakärnor och ringla över honung eller lönnsirap.
Rotfrukstplättar med kokosmjölk och ingefära
Annorlunda plättar med kokos, ingefära, potatis, morot och kokos. Matigt och gott med betor och yoghurt, toppas med pumpakärnor honung. Recept av Lotta Lundgren.
Gör så här
- Koka betorna mjuka i saltat vatten. Gnid loss skalet och skär dem i klyftor. Det går även bra med förkokta rödbetor.
Plättar:
- Skala och riv morot och potatis fint. Vispa lätt ihop kokosmjölk, ägg, mjöl, de torra kryddorna och salt. Vänd ner morot, potatis, apelsinskal och -saft. Låt gärna smeten vila en stund innan stekning.
- Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i lite smör. Skopa ut smet till små plättar och grädda dem gyllene, i omgångar, på båda sidor. Vänd försiktigt.
- Servera plättarna med betor och yoghurt. Toppa med pumpakärnor och ringla över honung eller lönnsirap.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-09-25
Till Christina: Receptet är inte provlagat på kikärtsmjöl, men det borde gå bra att ersätta med det.
2017-09-20
Smakade som en blandning av efterrätt och huvudrätt. Spännande att testa men förmodligen inget jag lagar igen.
2017-09-11
Hej! Kan jag använda kikärtsmjöl i stället? Har detta hemma och vill gärna använda det i görligaste mån.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-09-25
Till Christina: Receptet är inte provlagat på kikärtsmjöl, men det borde gå bra att ersätta med det.
David
2017-09-20
Smakade som en blandning av efterrätt och huvudrätt. Spännande att testa men förmodligen inget jag lagar igen.
I Christina
2017-09-11
Hej! Kan jag använda kikärtsmjöl i stället? Har detta hemma och vill gärna använda det i görligaste mån.