Rotfrukstplättar med kokosmjölk och ingefära

Rotfrukstplättar med kokosmjölk och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Annorlunda plättar med kokos, ingefära, potatis, morot och kokos. Matigt och gott med betor och yoghurt, toppas med pumpakärnor honung. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 400 g morot
  • 200 g potatis
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 2.5 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • olja och smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 500 g rödbeta eller gulbetor
  • 4 msk yoghurt 10%
  • 1 dl pumpakärnor, torrostade
  • flytande honung eller lönnsirap

Gör så här

  1. Koka betorna mjuka i saltat vatten. Gnid loss skalet och skär dem i klyftor. Det går även bra med förkokta rödbetor.

Plättar:

  1. Skala och riv morot och potatis fint. Vispa lätt ihop kokosmjölk, ägg, mjöl, de torra kryddorna och salt. Vänd ner morot, potatis, apelsinskal och -saft. Låt gärna smeten vila en stund innan stekning.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i lite smör. Skopa ut smet till små plättar och grädda dem gyllene, i omgångar, på båda sidor. Vänd försiktigt.
  3. Servera plättarna med betor och yoghurt. Toppa med pumpakärnor och ringla över honung eller lönnsirap.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2017-09-25

Till Christina: Receptet är inte provlagat på kikärtsmjöl, men det borde gå bra att ersätta med det.

David

2017-09-20

Smakade som en blandning av efterrätt och huvudrätt. Spännande att testa men förmodligen inget jag lagar igen.

I Christina

2017-09-11

Hej! Kan jag använda kikärtsmjöl i stället? Har detta hemma och vill gärna använda det i görligaste mån.

Rotfrukstplättar med kokosmjölk och ingefära
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g morot
  • 200 g potatis
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 2.5 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • olja och smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 500 g rödbeta eller gulbetor
  • 4 msk yoghurt 10%
  • 1 dl pumpakärnor, torrostade
  • flytande honung eller lönnsirap

Rotfrukstplättar med kokosmjölk och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Annorlunda plättar med kokos, ingefära, potatis, morot och kokos. Matigt och gott med betor och yoghurt, toppas med pumpakärnor honung. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka betorna mjuka i saltat vatten. Gnid loss skalet och skär dem i klyftor. Det går även bra med förkokta rödbetor.

Plättar:

  1. Skala och riv morot och potatis fint. Vispa lätt ihop kokosmjölk, ägg, mjöl, de torra kryddorna och salt. Vänd ner morot, potatis, apelsinskal och -saft. Låt gärna smeten vila en stund innan stekning.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i lite smör. Skopa ut smet till små plättar och grädda dem gyllene, i omgångar, på båda sidor. Vänd försiktigt.
  3. Servera plättarna med betor och yoghurt. Toppa med pumpakärnor och ringla över honung eller lönnsirap.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2017-09-25

Till Christina: Receptet är inte provlagat på kikärtsmjöl, men det borde gå bra att ersätta med det.

David

2017-09-20

Smakade som en blandning av efterrätt och huvudrätt. Spännande att testa men förmodligen inget jag lagar igen.

I Christina

2017-09-11

Hej! Kan jag använda kikärtsmjöl i stället? Har detta hemma och vill gärna använda det i görligaste mån.