Rostad sötpotatissallad med dill och citron
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Rostad sötpotatissallad med dill och citron

3.7 (10 betyg)

Sötpotatisen är ljuvligt god att kombinera med den salta rökta laxen. Och fräsch citrondressing!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk flingsalt
  • 125 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 70 g babyspenat
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 kruka dill, grovt hackad
  • 300 g varmrökt lax
Citronette
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i jämnstora bitar. Vänd runt med olja, fänkålsfrön och salt på en ugnsplåt.

  2. 2

    Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min. Blanda alla ingredienser till citronetten. Vänd runt sötpotatisen med sojabönor, spenat, salladslök, dill och citronette.

  3. 3

    Bryt laxen i bitar och fördela på salladen. Dra gärna ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Dekorera med citronhalvan som blir över skuren i tunna klyftor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Även god att äta kall.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar