Rostad potatissallad med granatäpple och fetaost
Rostad potatissallad med granatäpple och fetaost
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Rostad potatissallad med granatäpple och fetaost

3.5 (8 betyg)

Grönkål gör att salladen håller sig krispigt fräsch. Servera ljummen.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

10 portioner
  • 1.5 kg färskpotatis
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 100 g grönkålsblad
  • 1 granatäpple
  • 150 g fetaost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Fördela potatisen på en ugnsplåt och rulla runt i olja. Rosta mitt i ugnen tills potatisen har fin färg och är mjuk, ca 20 min. Strö över flingsalt.

  2. 2

    Rör ihop olja, vinäger och honung och vänd runt den varma potatisen och grönkålsbladen. Vid servering, toppa med utplockade granatäppelkärnor och smulad fetaost.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Köp de hela grönkålsbladen och skär bort stjälken på bladet.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar