För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rosa gravad lax med röd rödbetskant

Betyg (1-5):
2.62 (13 betyg)

Extra piffig gravad lax passar bra i juletid. Emma Hamberg och Anette Rosvall visar hur.

10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl grovt salt
  • 1 dl socker
  • 1 msk grovkrossad vitpeppar
  • 1 kg laxfilé med skinn, mittbiten, i två delar, fryst i minst två dygn
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 dl rårivna rödbetor
  • 1 dl dillvippor
  • 0.5 dl rostade pinjenötter, eventuellt

Gör så här

  1. Blanda salt, socker och peppar. Gnid in laxfiléernas köttsidor med blandningen. Strö över dill och lägg de rivna rödbetorna över ena laxsidan. Lägg ihop laxsidorna med köttsidorna mot varandra.
  2. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp två dygn. Vänd 4–5 gånger.
  3. Ta ut laxen ur påsen, skrapa bort rödbetor och kryddor. Skär laxen i sneda skivor, lägg upp på ett fat. Ringla över Salsa verde med dill. Garnera med dillvippor och eventuellt rostade pinjenötter.
  4. Laxen ska frysas eftersom den inte tillagas. Vid frysningen dör eventuella parasiter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

(0)

Inkokt lax med dillmajonnäs

(0)

Rödbetsgravad lax

(20)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Rotsellericarpaccio med tångkaviar

(14)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(38)

Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

(6)

Grönsallad med caesardressing

(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 dl grovt salt
  • 1 dl socker
  • 1 msk grovkrossad vitpeppar
  • 1 kg laxfilé med skinn, mittbiten, i två delar, fryst i minst två dygn
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 dl rårivna rödbetor
  • 1 dl dillvippor
  • 0.5 dl rostade pinjenötter, eventuellt

Rosa gravad lax med röd rödbetskant

Betyg (1-5):
2.62 (13 betyg)

Extra piffig gravad lax passar bra i juletid. Emma Hamberg och Anette Rosvall visar hur.

10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda salt, socker och peppar. Gnid in laxfiléernas köttsidor med blandningen. Strö över dill och lägg de rivna rödbetorna över ena laxsidan. Lägg ihop laxsidorna med köttsidorna mot varandra.
  2. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp två dygn. Vänd 4–5 gånger.
  3. Ta ut laxen ur påsen, skrapa bort rödbetor och kryddor. Skär laxen i sneda skivor, lägg upp på ett fat. Ringla över Salsa verde med dill. Garnera med dillvippor och eventuellt rostade pinjenötter.
  4. Laxen ska frysas eftersom den inte tillagas. Vid frysningen dör eventuella parasiter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

(0)

Inkokt lax med dillmajonnäs

(0)

Rödbetsgravad lax

(20)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Rotsellericarpaccio med tångkaviar

(14)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(38)

Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

(6)

Grönsallad med caesardressing

(1)