Rödbetssallad med ädelost och valnötter - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (10 betyg)

En ljuvlig och vacker sallad med rödbetor, apelsin, ädelost och valnötter som ger extra färg åt julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 1 tim + tid att dra
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 julpicklade rödbetor (se nedan)
  • 70 g salladsmix
  • 2 citrusfrukter, t ex blodapelsin eller grapefrukt, i hinnfria klyftor
  • 100 g ädelost, smulad
  • 1 dl valnötter
  • Julpicklade rödbetor
  • 1 kg färska rödbetor
  • 1 blodapelsin, i klyftor
  • 5 kanelstänger
  • 8 kryddnejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Julpicklade rödbetor: Skala rödbetorna och lägg i en kastrull. Häll i vatten så de blir helt täckta och lägg i apelsinklyftor, kanelstänger, nejlikor och salt. Koka tills betorna är mjuka, ca 30 min. Spara kanelstängerna och 4 dl av kokspadet.
  2. Skär betorna i klyftor. Rör ihop spadet med ättiksprit, socker och olivolja tills sockret lösts upp. Lägg betorna i lagen och ställ i kylen minst 30 min, men gärna längre.

Rödbetssallad:

  1. Varva picklade rödbetor, sallad, citrusfrukter, ädelost och nötter i en skål eller på ett fat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-23

Hej Marie! Ja, man ska blanda kanelstänger och kokosspad med ättikslagen. God jul!

Checkbox Coop

2019-12-23

Hej Marie! Ja, det går bra att förbereda rödbetorna och förvara i glasburk några dagar innan servering. Lycka till :)

Marie

2019-12-22

Ska man blanda kanelstängerna och kokspadet med ättikslagen?

Marie

2019-12-21

Så gott det låter! Går det att göra rödbetorna dagar före servering och ha dem i en glasburk i kylen?

Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Malin! Man använder halva satsen julpicklade betor till själva salladen. Lycka till :)

Malin

2019-12-17

Ska det vara 0.5 kg färdigkokt rödbetor? Blir det över rödbetor om man kokar 1 kg?

Liknande recept

Spara recept

Klenäter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Julköttbullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(206)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 julpicklade rödbetor (se nedan)
  • 70 g salladsmix
  • 2 citrusfrukter, t ex blodapelsin eller grapefrukt, i hinnfria klyftor
  • 100 g ädelost, smulad
  • 1 dl valnötter
  • Julpicklade rödbetor
  • 1 kg färska rödbetor
  • 1 blodapelsin, i klyftor
  • 5 kanelstänger
  • 8 kryddnejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl olivolja

Rödbetssallad med ädelost och valnötter - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (10 betyg)

En ljuvlig och vacker sallad med rödbetor, apelsin, ädelost och valnötter som ger extra färg åt julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 1 tim + tid att dra
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Julpicklade rödbetor: Skala rödbetorna och lägg i en kastrull. Häll i vatten så de blir helt täckta och lägg i apelsinklyftor, kanelstänger, nejlikor och salt. Koka tills betorna är mjuka, ca 30 min. Spara kanelstängerna och 4 dl av kokspadet.
  2. Skär betorna i klyftor. Rör ihop spadet med ättiksprit, socker och olivolja tills sockret lösts upp. Lägg betorna i lagen och ställ i kylen minst 30 min, men gärna längre.

Rödbetssallad:

  1. Varva picklade rödbetor, sallad, citrusfrukter, ädelost och nötter i en skål eller på ett fat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-23

Hej Marie! Ja, man ska blanda kanelstänger och kokosspad med ättikslagen. God jul!

Checkbox Coop

2019-12-23

Hej Marie! Ja, det går bra att förbereda rödbetorna och förvara i glasburk några dagar innan servering. Lycka till :)

Marie

2019-12-22

Ska man blanda kanelstängerna och kokspadet med ättikslagen?

Marie

2019-12-21

Så gott det låter! Går det att göra rödbetorna dagar före servering och ha dem i en glasburk i kylen?

Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Malin! Man använder halva satsen julpicklade betor till själva salladen. Lycka till :)

Malin

2019-12-17

Ska det vara 0.5 kg färdigkokt rödbetor? Blir det över rödbetor om man kokar 1 kg?

Liknande recept

Spara recept

Klenäter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Julköttbullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(206)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(9)