Rödbetspuckar med zucchinisallad
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Rödbetspuckar med zucchinisallad

3.39 (18 betyg)

Röda goda biffar med rödbetor, parmesan och ricotta smaksatta vitlök.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g färska rödbetor
  • 3 salladslökar
  • 1 dl parmesanost
  • 1 dl vetemjöl
  • 250 g ricotta
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
Zucchinisallad:
  • 1 zucchini
  • 0.5 citron
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 rödlök
Dressing:
  • 1 dl basilikablad
  • 0.5 röd chili
  • 0.5 citron, saft
  • 0.5 dl olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och riv rödbetorna på ett rivjärn. Hacka salladslöken fint. Riv parmesanosten. Blanda rödbetorna med mjöl i en bunke. Tillsätt salladslök, parmesanost, ricotta, salt, peppar och två av äggen. Skala och riv eller pressa ner vitlöken. Blanda till en jämn smet.

  2. 2

    Vispa vitan till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner gulan och den vispade äggvitan i rödbetsblandningen. Smörj en muffinsplåt eller 8 små ugnsfasta formar med olja. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Zucchinisallad

  1. 1

    Skär zucchinin i remsor på längden med en mandolin, potatisskalare eller osthyvel. Lägg remsorna på en skärbräda, pressa över citron och salta. Låt dra några minuter. Skala och skiva rödlöken tunt.

Chili- och basilikadressing

  1. 1

    Hacka basilikan grovt. Dela, kärna ev ur och hacka chilin fint. Blanda basilika, chili och olja i en bunke och pressa i citronsaft.

  2. 2

    Vänd ner zucchinin i dressingen och servera till rödbetsbiffarna. Komplettera ev med Klyftpotatis. Det här är ett recept ur Vår Gröna Kokbok.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar