För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rödbetspuckar med zucchinisallad

Betyg (1-5):
3.39 (18 betyg)

Röda goda biffar med rödbetor, parmesan och ricotta smaksatta vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g färska rödbetor
  • 3 salladslökar
  • 1 dl parmesanost
  • 1 dl vetemjöl
  • 250 g ricotta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Zucchinisallad:
  • 1 zucchini
  • 0.5 citron
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 rödlök
  • Dressing:
  • 1 dl basilikablad
  • 0.5 röd chili
  • 0.5 citron, saft
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Skala och riv rödbetorna på ett rivjärn. Hacka salladslöken fint. Riv parmesanosten. Blanda rödbetorna med mjöl i en bunke. Tillsätt salladslök, parmesanost, ricotta, salt, peppar och två av äggen. Skala och riv eller pressa ner vitlöken. Blanda till en jämn smet.
  2. Vispa vitan till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner gulan och den vispade äggvitan i rödbetsblandningen. Smörj en muffinsplåt eller 8 små ugnsfasta formar med olja. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Zucchinisallad

  1. Skär zucchinin i remsor på längden med en mandolin, potatisskalare eller osthyvel. Lägg remsorna på en skärbräda, pressa över citron och salta. Låt dra några minuter. Skala och skiva rödlöken tunt.

Chili- och basilikadressing

  1. Hacka basilikan grovt. Dela, kärna ev ur och hacka chilin fint. Blanda basilika, chili och olja i en bunke och pressa i citronsaft.
  2. Vänd ner zucchinin i dressingen och servera till rödbetsbiffarna. Komplettera ev med Klyftpotatis. Det här är ett recept ur Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(5)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(3)

Ängamat med rädisor

(6)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Pumpapaj

(14)

Chorizogryta med rotfrukter

(110)

Köttfärssås på nytt sätt

(19)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 200 g färska rödbetor
  • 3 salladslökar
  • 1 dl parmesanost
  • 1 dl vetemjöl
  • 250 g ricotta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Zucchinisallad:
  • 1 zucchini
  • 0.5 citron
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 rödlök
  • Dressing:
  • 1 dl basilikablad
  • 0.5 röd chili
  • 0.5 citron, saft
  • 0.5 dl olivolja

Rödbetspuckar med zucchinisallad

Betyg (1-5):
3.39 (18 betyg)

Röda goda biffar med rödbetor, parmesan och ricotta smaksatta vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv rödbetorna på ett rivjärn. Hacka salladslöken fint. Riv parmesanosten. Blanda rödbetorna med mjöl i en bunke. Tillsätt salladslök, parmesanost, ricotta, salt, peppar och två av äggen. Skala och riv eller pressa ner vitlöken. Blanda till en jämn smet.
  2. Vispa vitan till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner gulan och den vispade äggvitan i rödbetsblandningen. Smörj en muffinsplåt eller 8 små ugnsfasta formar med olja. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Zucchinisallad

  1. Skär zucchinin i remsor på längden med en mandolin, potatisskalare eller osthyvel. Lägg remsorna på en skärbräda, pressa över citron och salta. Låt dra några minuter. Skala och skiva rödlöken tunt.

Chili- och basilikadressing

  1. Hacka basilikan grovt. Dela, kärna ev ur och hacka chilin fint. Blanda basilika, chili och olja i en bunke och pressa i citronsaft.
  2. Vänd ner zucchinin i dressingen och servera till rödbetsbiffarna. Komplettera ev med Klyftpotatis. Det här är ett recept ur Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(5)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(3)

Ängamat med rädisor

(6)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Pumpapaj

(14)

Chorizogryta med rotfrukter

(110)

Köttfärssås på nytt sätt

(19)