Rödbets- och mandelkaka med citronglasyr
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Rödbets- och mandelkaka med citronglasyr

0 (0 betyg)

Recept av Liselott Forslin och foto: Ulrika Ekblom

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

10 bitar
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1.5 dl rapsolja
  • 3 ägg
  • 1 stor färsk rödbeta, finriven
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk pressad citronsaft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.

  2. 2

    Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och ägg och blanda väl. Vänd ner rödbetan.

  3. 3

    Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Känn med provsticka att kakan är klar. Låt svalna ca 30 min.

  4. 4

    Rör ihop florsocker och citronsaft till en jämn glasyr och bred den över kakan när den svalnat. Garnera gärna med ätbara blommor.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marianne

    Det måste väl ändå vara bakpulver i receptet om den ska bli så hög som på bilden? Min blev kompakt och platt.