Rödbets- och mandelkaka med citronglasyr

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Recept av Liselott Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1.5 dl rapsolja
  • 3 ägg
  • 1 stor färsk rödbeta, finriven
  • 1 krm salt
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och ägg och blanda väl. Vänd ner rödbetan.
  3. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Känn med provsticka att kakan är klar. Låt svalna ca 30 min.
  4. Rör ihop florsocker och citronsaft till en jämn glasyr och bred den över kakan när den svalnat. Garnera gärna med ätbara blommor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2019-11-19

Tillsatte 1,5 tsk bakpulver. Blev bra

Marianne

2017-06-10

Det måste väl ändå vara bakpulver i receptet om den ska bli så hög som på bilden? Min blev kompakt och platt.

Liknande recept

Vit chokladtryffel

(36)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Chokladtoppar

(3)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Äppelsockerkaka

(34)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1.5 dl rapsolja
  • 3 ägg
  • 1 stor färsk rödbeta, finriven
  • 1 krm salt
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk pressad citronsaft

Rödbets- och mandelkaka med citronglasyr

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Recept av Liselott Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och ägg och blanda väl. Vänd ner rödbetan.
  3. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Känn med provsticka att kakan är klar. Låt svalna ca 30 min.
  4. Rör ihop florsocker och citronsaft till en jämn glasyr och bred den över kakan när den svalnat. Garnera gärna med ätbara blommor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2019-11-19

Tillsatte 1,5 tsk bakpulver. Blev bra

Marianne

2017-06-10

Det måste väl ändå vara bakpulver i receptet om den ska bli så hög som på bilden? Min blev kompakt och platt.

Liknande recept

Vit chokladtryffel

(36)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Chokladtoppar

(3)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Äppelsockerkaka

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies