Rödbets- och mandelkaka med citronglasyr

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept av Liselott Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1.5 dl rapsolja
  • 3 ägg
  • 1 stor färsk rödbeta, finriven
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och ägg och blanda väl. Vänd ner rödbetan.
  3. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Känn med provsticka att kakan är klar. Låt svalna ca 30 min.
  4. Rör ihop florsocker och citronsaft till en jämn glasyr och bred den över kakan när den svalnat. Garnera gärna med ätbara blommor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2017-06-10

Det måste väl ändå vara bakpulver i receptet om den ska bli så hög som på bilden? Min blev kompakt och platt.

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Frasvåfflor - Coop

(123)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1.5 dl rapsolja
  • 3 ägg
  • 1 stor färsk rödbeta, finriven
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk pressad citronsaft

Rödbets- och mandelkaka med citronglasyr

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept av Liselott Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och ägg och blanda väl. Vänd ner rödbetan.
  3. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Känn med provsticka att kakan är klar. Låt svalna ca 30 min.
  4. Rör ihop florsocker och citronsaft till en jämn glasyr och bred den över kakan när den svalnat. Garnera gärna med ätbara blommor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2017-06-10

Det måste väl ändå vara bakpulver i receptet om den ska bli så hög som på bilden? Min blev kompakt och platt.

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Frasvåfflor - Coop

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies