Röd löksill

Röd löksill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Ingen midsommar utan sill! Här i en härlig inläggning.

Tillagningstid: 5 min + 1-2 dygn
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 burk inläggningssill urvattnad (420 g), avsköljda filéer
  • 1 rödlök
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk gula senapskorn
  • 2 lagerblad
  • 1 msk hackad dill
  • Till servering
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Skär filéerna i 1,5 cm breda bitar. Skala och skiva löken tunt.
  2. Rör ihop ättika, socker, vatten och paprikapulver tills sockret löst upp sig. Varva sill, rödlök och kryddor i burken och häll på lagen. Låt stå minst ett dygn i kylen.
  3. Servera med gräddfil och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Röd löksill
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 burk inläggningssill urvattnad (420 g), avsköljda filéer
  • 1 rödlök
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk gula senapskorn
  • 2 lagerblad
  • 1 msk hackad dill
  • Till servering
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl hackad gräslök

Röd löksill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Ingen midsommar utan sill! Här i en härlig inläggning.

Tillagningstid: 5 min + 1-2 dygn
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär filéerna i 1,5 cm breda bitar. Skala och skiva löken tunt.
  2. Rör ihop ättika, socker, vatten och paprikapulver tills sockret löst upp sig. Varva sill, rödlök och kryddor i burken och häll på lagen. Låt stå minst ett dygn i kylen.
  3. Servera med gräddfil och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!