Rispappersrullar med dippsås
  • Tid 40 min

Rispappersrullar med dippsås

3 (4 betyg)

Bra sätt att få i sig massor av krispiga grönsaker!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g vermicellinudlar (tunna risnudlar)
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 3 dl färska böngroddar
  • 24 st rispappersblad
  • 1 st isbergssallad
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
Fyllning
  • 300 g skalade räkor
  • 2 st avokador
  • 1 msk finriven ingefära
Dippsås
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 st lime, pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blötlägg nudlarna enligt anvisning på örpackningen. Skala och skär morot och rättika i tändsticksstora strimlor. Rör ihop alla ingredienser till dippsåsen.

  2. 2

    Dela ev räkorna. Gröp ut och tärna avokadoköttet. Vänd ihop räkor, avokado och ingefära. Fyll en skål med ljummet vatten och doppa ett rispapper 10 sekunder.

  3. 3

    Lägg lite av fyllningen och de olika grönsakerna mitt på arket.

  4. 4

    Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket. Gör likadant med alla rullar och lägg på ett fat.

Servering:

  1. 1

    Lägg en fylld rulle i ett salladsblad, lägg på koriander och mynta, rulla ihop och doppa i dippsåsen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar