Rispappersrullar med dippsås

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Bra sätt att få i sig massor av krispiga grönsaker!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 150 g vermicellinudlar (tunna risnudlar)
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 3 dl färska böngroddar
  • 24 st rispappersblad
  • 1 st isbergssallad
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • Fyllning
  • 300 g skalade räkor
  • 2 st avokador
  • 1 msk finriven ingefära
  • Dippsås
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 st lime, pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna enligt anvisning på örpackningen. Skala och skär morot och rättika i tändsticksstora strimlor. Rör ihop alla ingredienser till dippsåsen.
  2. Dela ev räkorna. Gröp ut och tärna avokadoköttet. Vänd ihop räkor, avokado och ingefära. Fyll en skål med ljummet vatten och doppa ett rispapper 10 sekunder.
  3. Lägg lite av fyllningen och de olika grönsakerna mitt på arket.
  4. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket. Gör likadant med alla rullar och lägg på ett fat.

Servering:

  1. Lägg en fylld rulle i ett salladsblad, lägg på koriander och mynta, rulla ihop och doppa i dippsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Laxtaco - Coop

(6)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 150 g vermicellinudlar (tunna risnudlar)
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 3 dl färska böngroddar
  • 24 st rispappersblad
  • 1 st isbergssallad
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • Fyllning
  • 300 g skalade räkor
  • 2 st avokador
  • 1 msk finriven ingefära
  • Dippsås
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 st lime, pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad

Rispappersrullar med dippsås

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Bra sätt att få i sig massor av krispiga grönsaker!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna enligt anvisning på örpackningen. Skala och skär morot och rättika i tändsticksstora strimlor. Rör ihop alla ingredienser till dippsåsen.
  2. Dela ev räkorna. Gröp ut och tärna avokadoköttet. Vänd ihop räkor, avokado och ingefära. Fyll en skål med ljummet vatten och doppa ett rispapper 10 sekunder.
  3. Lägg lite av fyllningen och de olika grönsakerna mitt på arket.
  4. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket. Gör likadant med alla rullar och lägg på ett fat.

Servering:

  1. Lägg en fylld rulle i ett salladsblad, lägg på koriander och mynta, rulla ihop och doppa i dippsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Laxtaco - Coop

(6)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies