
Risotto med mousserande vin
Betyg (1-5):
Krämig, len risotto med fina smaker. Toppad med räkor, persilja och nymalen svartpeppar.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 schalottenlökar eller motsvarande mängd gul lök
- 1 msk olivolja
- 2 dl risottoris
- 7 dl hönsbuljong gjord på tärning
- 1 dl mousserande vitt vin eller matlagningsvin
- 2 msk finhackad persilja
- 0.5 dl färskriven parmesan
- Garnering:
- 150 g skalade räkor
- 2 msk finskuren persilja
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
- Skala, finhacka och fräs löken mjuk och glansig i olivoljan i en gryta utan att den tar färg. Blanda i riset och fräs under omrörning 1-2 minuter.
- Koka upp buljongen och späd ca hälften av buljongen med riset, koka på svag värme och rör om då och då. Tillsätt sedan mer buljong i omgångar, allteftersom den sugs upp av riset.
- Häll i vinet och koka tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, det tar ca 20 minuter. Ta grytan från värmen, rör ner persiljan och den rivna osten.
- Blanda räkorna med persiljan till garneringen. Lägg risotton i portionsskålar. Toppa med räkorna. Peppra.
Risotto med mousserande vin
Betyg (1-5):
Krämig, len risotto med fina smaker. Toppad med räkor, persilja och nymalen svartpeppar.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala, finhacka och fräs löken mjuk och glansig i olivoljan i en gryta utan att den tar färg. Blanda i riset och fräs under omrörning 1-2 minuter.
- Koka upp buljongen och späd ca hälften av buljongen med riset, koka på svag värme och rör om då och då. Tillsätt sedan mer buljong i omgångar, allteftersom den sugs upp av riset.
- Häll i vinet och koka tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, det tar ca 20 minuter. Ta grytan från värmen, rör ner persiljan och den rivna osten.
- Blanda räkorna med persiljan till garneringen. Lägg risotton i portionsskålar. Toppa med räkorna. Peppra.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!