Risotto med mousserande vin

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Krämig, len risotto med fina smaker. Toppad med räkor, persilja och nymalen svartpeppar.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 schalottenlökar eller motsvarande mängd gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl risottoris
  • 7 dl hönsbuljong gjord på tärning
  • 1 dl mousserande vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 msk finhackad persilja
  • 0.5 dl färskriven parmesan
  • Garnering:
  • 150 g skalade räkor
  • 2 msk finskuren persilja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala, finhacka och fräs löken mjuk och glansig i olivoljan i en gryta utan att den tar färg. Blanda i riset och fräs under omrörning 1-2 minuter.
  2. Koka upp buljongen och späd ca hälften av buljongen med riset, koka på svag värme och rör om då och då. Tillsätt sedan mer buljong i omgångar, allteftersom den sugs upp av riset.
  3. Häll i vinet och koka tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, det tar ca 20 minuter. Ta grytan från värmen, rör ner persiljan och den rivna osten.
  4. Blanda räkorna med persiljan till garneringen. Lägg risotton i portionsskålar. Toppa med räkorna. Peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skaldjurspaella

(8)

Risotto med skaldjur och fänkål

(5)

Paella med kyckling och räkor

(91)

Paella i muurikka

(48)

Spansk paella

(11)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(4)

Risotto med musslor och saffran

(1)

Saffransrisotto till jul

(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 schalottenlökar eller motsvarande mängd gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl risottoris
  • 7 dl hönsbuljong gjord på tärning
  • 1 dl mousserande vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 msk finhackad persilja
  • 0.5 dl färskriven parmesan
  • Garnering:
  • 150 g skalade räkor
  • 2 msk finskuren persilja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Risotto med mousserande vin

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Krämig, len risotto med fina smaker. Toppad med räkor, persilja och nymalen svartpeppar.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala, finhacka och fräs löken mjuk och glansig i olivoljan i en gryta utan att den tar färg. Blanda i riset och fräs under omrörning 1-2 minuter.
  2. Koka upp buljongen och späd ca hälften av buljongen med riset, koka på svag värme och rör om då och då. Tillsätt sedan mer buljong i omgångar, allteftersom den sugs upp av riset.
  3. Häll i vinet och koka tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, det tar ca 20 minuter. Ta grytan från värmen, rör ner persiljan och den rivna osten.
  4. Blanda räkorna med persiljan till garneringen. Lägg risotton i portionsskålar. Toppa med räkorna. Peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skaldjurspaella

(8)

Risotto med skaldjur och fänkål

(5)

Paella med kyckling och räkor

(91)

Paella i muurikka

(48)

Spansk paella

(11)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(4)

Risotto med musslor och saffran

(1)

Saffransrisotto till jul

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies