Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp)
Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp)
  • Tid 35 min + 30 min blötläggning

Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp)

3 (2 betyg)

Vi vet – det här är inte pasta. Men det är förbaskat god, enkel vardagsmat! Receptör; Paolo Roberto

  • Tillagningstid 35 min + 30 min blötläggning
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl arborioris eller avorioris
  • 25 g torkad karljohansvamp
  • 1 liter vatten
  • 3 msk svampfond eller kantarellfond
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 50 g smör
  • 100 g riven lagrad ost
  • 1 dl riven parmesan + till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg den torkade svampen i en skål och häll över vattnet. Låt svampen ligga i blöt 30 min. Sila av men spara vattnet. Skär svampen i små bitar.

  2. 2

    Blanda blötläggningsvattnet med fonden i en kanna. Värm oljan i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den får färg. Tillsätt ris, svamp och saffran.

  3. 3

    Häll i hälften av svampbuljongen och sjud utan lock 25–30 min. Rör om och späd kontinuerligt under tiden med buljongen.

  4. 4

    Tillsätt smör, ost och parmesan. Rör om och smaka ev av med salt. Servera med extra parmesan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar