Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp)

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Vi vet – det här är inte pasta. Men det är förbaskat god, enkel vardagsmat! Receptör; Paolo Roberto

Tillagningstid: 35 min + 30 min blötläggning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 3 dl arborioris eller avorioris
  • 25 g torkad karljohansvamp
  • 1 liter vatten
  • 3 msk svampfond eller kantarellfond
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 50 g smör
  • 100 g riven lagrad ost
  • 1 dl riven parmesan + till servering

Gör så här

  1. Lägg den torkade svampen i en skål och häll över vattnet. Låt svampen ligga i blöt 30 min. Sila av men spara vattnet. Skär svampen i små bitar.
  2. Blanda blötläggningsvattnet med fonden i en kanna. Värm oljan i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den får färg. Tillsätt ris, svamp och saffran.
  3. Häll i hälften av svampbuljongen och sjud utan lock 25–30 min. Rör om och späd kontinuerligt under tiden med buljongen.
  4. Tillsätt smör, ost och parmesan. Rör om och smaka ev av med salt. Servera med extra parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med morot och bacon

(5)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Bruschetta med kyckling

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Matkassens caesarsallad

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 3 dl arborioris eller avorioris
  • 25 g torkad karljohansvamp
  • 1 liter vatten
  • 3 msk svampfond eller kantarellfond
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 50 g smör
  • 100 g riven lagrad ost
  • 1 dl riven parmesan + till servering

Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp)

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Vi vet – det här är inte pasta. Men det är förbaskat god, enkel vardagsmat! Receptör; Paolo Roberto

Tillagningstid: 35 min + 30 min blötläggning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg den torkade svampen i en skål och häll över vattnet. Låt svampen ligga i blöt 30 min. Sila av men spara vattnet. Skär svampen i små bitar.
  2. Blanda blötläggningsvattnet med fonden i en kanna. Värm oljan i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den får färg. Tillsätt ris, svamp och saffran.
  3. Häll i hälften av svampbuljongen och sjud utan lock 25–30 min. Rör om och späd kontinuerligt under tiden med buljongen.
  4. Tillsätt smör, ost och parmesan. Rör om och smaka ev av med salt. Servera med extra parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med morot och bacon

(5)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Bruschetta med kyckling

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Matkassens caesarsallad

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies