Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter
  • Tid 35 min

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

4.86 (14 betyg)

Färska vårrullar med krispiga morötter, sallad, rättika och kyckling- en perfekt sommarlunch

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 25

Ingredienser

6 portioner
  • 100 g vermicellinudlar (glasnudlar)
  • 3 morötter
  • 0.5 gurka
  • 200 g rättika
  • 4 salladslökar
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • 0.5 tsk salt
Dippsås 1
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
Dippsås 2
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 2 vitlöksklyfta, finhackade
Till servering
  • 1 förpackning rispappersblad
  • färsk koriander
  • färsk mynta
  • 1 lime, i klyftor
  • 1 röd chili, strimlad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl i kallt vatten, låt rinna av och klipp ev i bitar.

  2. 2

    Skala och skär morot, gurka och rättika i tändsticksstora strimlor. Strimla salladslöken och rosta nötterna i en torr stekpanna.

  3. 3

    Strimla kycklingen och stek klar i olja. Salta. Blanda ingredienserna till de två dippsåserna.

  4. 4

    Servera allt i skålar. Ställ fram en stor skål med varmt vatten. Doppa rispapprena i vattnet så att de mjuknar. Lägg upp på tallrikar. Alla fyller med vad de önskar och rullar ihop till en rulle. Doppa i dippsåserna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om man vill kan man servera rullarna i krispiga blad av isbergssallad.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jeanette

    Supergott! Var och en gjorde sina egna rullar. Trevligt med lite plock och pyssel. Dipperna var helt outstanding och kompletterade varandra väl. Kommer definitivt göra det igen!

  • Elin

    Smakade finfint även om det var lite pyssligt

  • Karolina

    Sjukt gott! Såserna gör hela rätten. Vi har bjudit på detta och alla tycker att det är gott. Om du använder en mandolin går det jättefort att strimla grönsakerna. Alla fick göra sina egna och det blir lite roligt att fixa. Nästan som tacos. Fast godare. Ungdomarna 13 och 15 år älskade det.

  • Johan

    Jättegott. Enda minuset är att det är jobbigt att skära/strimla alla grönsaker.