Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

Betyg (1-5):
4.87 (15 betyg)

Färska vårrullar med krispiga morötter, sallad, rättika och kyckling- en perfekt sommarlunch

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 24 st
  • 100 g vermicellinudlar (glasnudlar)
  • 3 morötter
  • 0.5 gurka
  • 200 g rättika
  • 4 salladslökar
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • Dippsås 1
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • Dippsås 2
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 2 vitlöksklyfta, finhackade
  • Till servering
  • 1 förpackning rispappersblad
  • färsk koriander
  • färsk mynta
  • 1 lime, i klyftor
  • 1 röd chili, strimlad

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl i kallt vatten, låt rinna av och klipp ev i bitar.
  2. Skala och skär morot, gurka och rättika i tändsticksstora strimlor. Strimla salladslöken och rosta nötterna i en torr stekpanna.
  3. Strimla kycklingen och stek klar i olja. Salta. Blanda ingredienserna till de två dippsåserna.
  4. Servera allt i skålar. Ställ fram en stor skål med varmt vatten. Doppa rispapprena i vattnet så att de mjuknar. Lägg upp på tallrikar. Alla fyller med vad de önskar och rullar ihop till en rulle. Doppa i dippsåserna.

Tips

Om man vill kan man servera rullarna i krispiga blad av isbergssallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-29

Hej Sandra, precis som du skriver är knepet att inte fylla dem för mycket. Samt att inte låta dem ligga i vattnet för länge. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Sandra

2019-04-27

SUPER GOTT, verkligen! Det som var negativt var att det tog ganska lång tid att hacka allt, men ska testa att göra det med mandolin som någon tipsade om :) Sen tycker jag det var svårt att få rispappret att hålla ihop, gick sönder lätt. Men det kanske man löser genom att använda fler rispapper åt gången eller göra rullarna mindre.

Jeanette

2018-11-11

Supergott! Var och en gjorde sina egna rullar. Trevligt med lite plock och pyssel. Dipperna var helt outstanding och kompletterade varandra väl. Kommer definitivt göra det igen!

Elin

2018-02-01

Smakade finfint även om det var lite pyssligt

Karolina

2018-01-14

Sjukt gott! Såserna gör hela rätten. Vi har bjudit på detta och alla tycker att det är gott. Om du använder en mandolin går det jättefort att strimla grönsakerna. Alla fick göra sina egna och det blir lite roligt att fixa. Nästan som tacos. Fast godare. Ungdomarna 13 och 15 år älskade det.

Johan

2017-11-05

Jättegott. Enda minuset är att det är jobbigt att skära/strimla alla grönsaker.

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Klassisk lasagne

(64)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bruschetta med kyckling

(8)

Fish tacos deluxe

(30)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)
24 st
  • Ingredienser 24 st
  • 100 g vermicellinudlar (glasnudlar)
  • 3 morötter
  • 0.5 gurka
  • 200 g rättika
  • 4 salladslökar
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • Dippsås 1
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • Dippsås 2
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 2 vitlöksklyfta, finhackade
  • Till servering
  • 1 förpackning rispappersblad
  • färsk koriander
  • färsk mynta
  • 1 lime, i klyftor
  • 1 röd chili, strimlad

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

Betyg (1-5):
4.87 (15 betyg)

Färska vårrullar med krispiga morötter, sallad, rättika och kyckling- en perfekt sommarlunch

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl i kallt vatten, låt rinna av och klipp ev i bitar.
  2. Skala och skär morot, gurka och rättika i tändsticksstora strimlor. Strimla salladslöken och rosta nötterna i en torr stekpanna.
  3. Strimla kycklingen och stek klar i olja. Salta. Blanda ingredienserna till de två dippsåserna.
  4. Servera allt i skålar. Ställ fram en stor skål med varmt vatten. Doppa rispapprena i vattnet så att de mjuknar. Lägg upp på tallrikar. Alla fyller med vad de önskar och rullar ihop till en rulle. Doppa i dippsåserna.

Tips

Om man vill kan man servera rullarna i krispiga blad av isbergssallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-29

Hej Sandra, precis som du skriver är knepet att inte fylla dem för mycket. Samt att inte låta dem ligga i vattnet för länge. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Sandra

2019-04-27

SUPER GOTT, verkligen! Det som var negativt var att det tog ganska lång tid att hacka allt, men ska testa att göra det med mandolin som någon tipsade om :) Sen tycker jag det var svårt att få rispappret att hålla ihop, gick sönder lätt. Men det kanske man löser genom att använda fler rispapper åt gången eller göra rullarna mindre.

Jeanette

2018-11-11

Supergott! Var och en gjorde sina egna rullar. Trevligt med lite plock och pyssel. Dipperna var helt outstanding och kompletterade varandra väl. Kommer definitivt göra det igen!

Elin

2018-02-01

Smakade finfint även om det var lite pyssligt

Karolina

2018-01-14

Sjukt gott! Såserna gör hela rätten. Vi har bjudit på detta och alla tycker att det är gott. Om du använder en mandolin går det jättefort att strimla grönsakerna. Alla fick göra sina egna och det blir lite roligt att fixa. Nästan som tacos. Fast godare. Ungdomarna 13 och 15 år älskade det.

Johan

2017-11-05

Jättegott. Enda minuset är att det är jobbigt att skära/strimla alla grönsaker.

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Klassisk lasagne

(64)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bruschetta med kyckling

(8)

Fish tacos deluxe

(30)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies