Ris- och saffranspannacotta med björnbär
  • Tid 210 min

Ris- och saffranspannacotta med björnbär

3 (21 betyg)

Ge julegröten en andra chans. Krydda med saffran och gör en silkesmjuk och krämig pannacotta. Vackert och mycket gott!

  • Tillagningstid 210 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl risgrynsgröt
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
Björnbärskompott:
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 300 g björnbär
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Ris- och saffranspannacotta

  1. 1

    Lägg gelatinbladen i vatten ca 5 minuter. Blanda risgrynsgröt, vispgrädde, saffran och socker. Värm försiktigt i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen och låt smälta under omrörning. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret. Skeda upp i glas eller portionsskålar och låt stelna i kylskåpet ca 3 timmar.

Björnbärskompott

  1. 1

    Koka ihop sockret med saften av apelsinen till knäckliknande konsistens på hög värme. Lägg bären i en skål och slå den varma lagen över. Låt kallna. Servera pannacottan med björnbärskompotten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar