Ricottafylld pasta med tomatsås, kyckling och fetaost
Ricottafylld pasta med tomatsås, kyckling och fetaost
  • Tid 25 min

Ricottafylld pasta med tomatsås, kyckling och fetaost

0 (0 betyg)

God vardagsrätt med zucchini, kyckling och färsk pasta.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fylld pasta, t ex med ricotta
  • 1 zucchini
Pastasås
  • 200 g kycklingfilé
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk strösocker eller honung
  • 150 g fetaost
  • salt och peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär kycklingen i små bitar. Hetta upp olja i en kastrull och stek kyckling, lök, vitlök, chili och timjan. Stek någon minut och krydda med salt och peppar.

  2. 2

    Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger och socker. Låt småputtra ca 10 min och smula sedan ner hälften av fetaosten.

  3. 3

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär zucchinin i tunna skivor på längden med mandolin eller osthyvel. Lägg ner i kastrullen precis innan vattnet hälls av i ett durkslag.

  4. 4

    Fördela pasta och zucchini på fyra tallrikar och toppa med tomatsåsen och smulad fetaost. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Med olika fyllningar i pastan kan rätten enkelt varieras.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar