För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Regnbåge med saffran- och paprikasås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Servera laxen med nykokt färspotatis, sockerärter och citron- eller limeklyftor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g regnbågslax, gärna portionsstorlekar
  • 0.5 dl olja eller grillolja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Saffranssås:
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl majonnäs, gärna lätt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.25 g saffran
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Börja med såsen. Koka paprikan mjuk i vattnet, ca 10 minuter. Låt svalna. Mosa den med mixerstav, gaffel eller mortel. Blanda med majonnäs och smaksätt med vitlök, ev lite stött saffran, salt och peppar.
  2. Skölj och torka fisken, skär bort huvudet. Skär 2-3 skåror i skinnet på båda sidor. Pensla med olja, salta och peppra.
  3. Grilla på utegrill, gärna i fiskhalster, 6-8 minuter per sida. Prova med en gaffel vid ryggbenet, när köttet släpper benet är fisken klar.

Servering

Servera fisken med nykokt färspotatis, sockerärter och citron- eller limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med rökt lax

(5)

Laxpasta med citron

(15)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(22)

Pasta puttanesca

(7)

Krämig laxpasta

(39)

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Ugnsstekt rimmad kolja med räkrisoni

(2)

Lax med pestopasta

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g regnbågslax, gärna portionsstorlekar
  • 0.5 dl olja eller grillolja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Saffranssås:
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl majonnäs, gärna lätt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.25 g saffran
  • peppar
  • salt

Regnbåge med saffran- och paprikasås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Servera laxen med nykokt färspotatis, sockerärter och citron- eller limeklyftor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med såsen. Koka paprikan mjuk i vattnet, ca 10 minuter. Låt svalna. Mosa den med mixerstav, gaffel eller mortel. Blanda med majonnäs och smaksätt med vitlök, ev lite stött saffran, salt och peppar.
  2. Skölj och torka fisken, skär bort huvudet. Skär 2-3 skåror i skinnet på båda sidor. Pensla med olja, salta och peppra.
  3. Grilla på utegrill, gärna i fiskhalster, 6-8 minuter per sida. Prova med en gaffel vid ryggbenet, när köttet släpper benet är fisken klar.

Servering

Servera fisken med nykokt färspotatis, sockerärter och citron- eller limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med rökt lax

(5)

Laxpasta med citron

(15)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(22)

Pasta puttanesca

(7)

Krämig laxpasta

(39)

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Ugnsstekt rimmad kolja med räkrisoni

(2)

Lax med pestopasta

(8)