Regnbåge med saffran- och paprikasås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Servera laxen med nykokt färspotatis, sockerärter och citron- eller limeklyftor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 800 g regnbågslax, gärna portionsstorlekar
  • 0.5 dl olja eller grillolja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • Saffranssås:
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl majonnäs, gärna lätt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.25 g saffran
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med såsen. Koka paprikan mjuk i vattnet, ca 10 minuter. Låt svalna. Mosa den med mixerstav, gaffel eller mortel. Blanda med majonnäs och smaksätt med vitlök, ev lite stött saffran, salt och peppar.
  2. Skölj och torka fisken, skär bort huvudet. Skär 2-3 skåror i skinnet på båda sidor. Pensla med olja, salta och peppra.
  3. Grilla på utegrill, gärna i fiskhalster, 6-8 minuter per sida. Prova med en gaffel vid ryggbenet, när köttet släpper benet är fisken klar.

Servering

Servera fisken med nykokt färspotatis, sockerärter och citron- eller limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tagliatelle i saffranssås med kallrökt lax och fänkål - Coop

(3)

Tagliatelle med kallrökt lax, dill och citron - Coop

(20)

Lax- och pastasallad med dijonsenap - Coop

(16)

Lax med fetaosttäcke och gurksallad - Coop

(4)

Fylld färsk pasta med kallrökt lax - Coop

(5)

Lax med chunky pesto och tagliatelle - Coop

(29)

Pasta med krämig laxsås - Coop

(33)

Pastaskruvar med tonfisk - Coop

(107)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 800 g regnbågslax, gärna portionsstorlekar
  • 0.5 dl olja eller grillolja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • Saffranssås:
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl majonnäs, gärna lätt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.25 g saffran
  • peppar

Regnbåge med saffran- och paprikasås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Servera laxen med nykokt färspotatis, sockerärter och citron- eller limeklyftor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med såsen. Koka paprikan mjuk i vattnet, ca 10 minuter. Låt svalna. Mosa den med mixerstav, gaffel eller mortel. Blanda med majonnäs och smaksätt med vitlök, ev lite stött saffran, salt och peppar.
  2. Skölj och torka fisken, skär bort huvudet. Skär 2-3 skåror i skinnet på båda sidor. Pensla med olja, salta och peppra.
  3. Grilla på utegrill, gärna i fiskhalster, 6-8 minuter per sida. Prova med en gaffel vid ryggbenet, när köttet släpper benet är fisken klar.

Servering

Servera fisken med nykokt färspotatis, sockerärter och citron- eller limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tagliatelle i saffranssås med kallrökt lax och fänkål - Coop

(3)

Tagliatelle med kallrökt lax, dill och citron - Coop

(20)

Lax- och pastasallad med dijonsenap - Coop

(16)

Lax med fetaosttäcke och gurksallad - Coop

(4)

Fylld färsk pasta med kallrökt lax - Coop

(5)

Lax med chunky pesto och tagliatelle - Coop

(29)

Pasta med krämig laxsås - Coop

(33)

Pastaskruvar med tonfisk - Coop

(107)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies