Red cooked pork

Betyg (1-5):
4 (18 betyg)

Kinesisk gryta med fläsk, smaksatt med soja, ingefära och stjärnanis.

Tillagningstid: 55 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 700 g fläskkarré benfri
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kinesisk soja
  • 30 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 stjärnanis
  • 300 g salladskål, strimlad
  • Till servering
  • 2.5 dl jasminris
  • 2 salladslökar, strimlade

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i tärningar, 2x2 cm.
  2. Lägg alla ingredienserna utom salladskål och sesamolja i en kastrull och låt sjuda under lock ca 45 min tills köttet är mört. Vänd ner salladskålen och sesamoljan, låt koka med 2 min utan lock. Servera med ris och toppa med salladslök.

Tips

plocka ur ingefäran och stjärnanisen innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2018-04-19

Behövde lite hetta, tog sambal oelek!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Lökpaj med smördeg

(30)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 700 g fläskkarré benfri
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kinesisk soja
  • 30 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 stjärnanis
  • 300 g salladskål, strimlad
  • Till servering
  • 2.5 dl jasminris
  • 2 salladslökar, strimlade

Red cooked pork

Betyg (1-5):
4 (18 betyg)

Kinesisk gryta med fläsk, smaksatt med soja, ingefära och stjärnanis.

Tillagningstid: 55 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i tärningar, 2x2 cm.
  2. Lägg alla ingredienserna utom salladskål och sesamolja i en kastrull och låt sjuda under lock ca 45 min tills köttet är mört. Vänd ner salladskålen och sesamoljan, låt koka med 2 min utan lock. Servera med ris och toppa med salladslök.

Tips

plocka ur ingefäran och stjärnanisen innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2018-04-19

Behövde lite hetta, tog sambal oelek!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Lökpaj med smördeg

(30)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies