För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Red cooked pork

Betyg (1-5):
3.87 (23 betyg)

Kinesisk gryta med fläsk, smaksatt med soja, ingefära och stjärnanis.

Tillagningstid: 55 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g fläskkarré benfri
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kinesisk soja
  • 30 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 stjärnanis
  • 300 g salladskål, strimlad
  • Till servering
  • 2.5 dl jasminris
  • 2 salladslökar, strimlade

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i tärningar, 2x2 cm.
  2. Lägg alla ingredienserna utom salladskål och sesamolja i en kastrull och låt sjuda under lock ca 45 min tills köttet är mört. Vänd ner salladskålen och sesamoljan, låt koka med 2 min utan lock. Servera med ris och toppa med salladslök.

Tips

plocka ur ingefäran och stjärnanisen innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2018-04-19

Behövde lite hetta, tog sambal oelek!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(23)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(83)

Lökpaj med smördeg

(51)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(47)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)

Kycklingbollar med dill och citron

(86)

Moussakagratäng

(97)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 700 g fläskkarré benfri
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kinesisk soja
  • 30 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 stjärnanis
  • 300 g salladskål, strimlad
  • Till servering
  • 2.5 dl jasminris
  • 2 salladslökar, strimlade

Red cooked pork

Betyg (1-5):
3.87 (23 betyg)

Kinesisk gryta med fläsk, smaksatt med soja, ingefära och stjärnanis.

Tillagningstid: 55 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i tärningar, 2x2 cm.
  2. Lägg alla ingredienserna utom salladskål och sesamolja i en kastrull och låt sjuda under lock ca 45 min tills köttet är mört. Vänd ner salladskålen och sesamoljan, låt koka med 2 min utan lock. Servera med ris och toppa med salladslök.

Tips

plocka ur ingefäran och stjärnanisen innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2018-04-19

Behövde lite hetta, tog sambal oelek!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(23)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(83)

Lökpaj med smördeg

(51)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(47)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)

Kycklingbollar med dill och citron

(86)

Moussakagratäng

(97)