Real texas burger

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Guacamole är väldigt gott som fyllning i burgare. Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 27 st
  • 500 g högrevsfärs
  • olja och bbq-sås
  • flingsalt och färskmalen svartpeppar
  • 500 g färsk koriander
  • Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Tillbehör
  • 60 g hamburgerost
  • 50 g bacon
  • 320 g hamburgerbröd (4 stycken)
  • guacamole, se recept på coop.se
  • 100 g huvudsallad (4 salladsblad)
  • 2 tomater, i skivor
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • Lenas bbq-sås
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 msk neutral olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl chilisås eller ketchup
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 msk worcestershiresås
  • 1 tsk paprikapulver, gärna rökt
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 20 g mörk choklad (70 %)
  • salt

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Skär löken i tunna skivor. Blanda lök, vinäger, socker och salt. Vänd runt löken i lagen och låt stå till servering, ca 20 min.
  2. Forma färsen till fyra biffar och pensla med olja. Krydda rejält med salt och peppar på båda sidor. Stek eller grilla 4–5 min per sida. Pensla ev med BBQ-såsen under grilltiden.
  3. Lägg på ostskivorna i slutet. Dela baconet på mitten och stek skivorna till krispig yta. Grilla eller rosta bröden och fyll med guacamole, sallad, burgare, tomat, bacon, picklad lök och ev koriander.

Lenas bbq-sås

  1. Stek löken i olja ca 3 min. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare 1 minut.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna utom chokladen och låt sjuda 30 min. Lägg i chokladen och rör om tills den smält. Smaka av med salt. Låt kallna. Förvaras i kylskåp.

Tips

Använder man grillbacon går även det att grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)
27 st
  • Ingredienser 27 st
  • 500 g högrevsfärs
  • olja och bbq-sås
  • flingsalt och färskmalen svartpeppar
  • 500 g färsk koriander
  • Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Tillbehör
  • 60 g hamburgerost
  • 50 g bacon
  • 320 g hamburgerbröd (4 stycken)
  • guacamole, se recept på coop.se
  • 100 g huvudsallad (4 salladsblad)
  • 2 tomater, i skivor
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • Lenas bbq-sås
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 msk neutral olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl chilisås eller ketchup
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 msk worcestershiresås
  • 1 tsk paprikapulver, gärna rökt
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 20 g mörk choklad (70 %)
  • salt

Real texas burger

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Guacamole är väldigt gott som fyllning i burgare. Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Skär löken i tunna skivor. Blanda lök, vinäger, socker och salt. Vänd runt löken i lagen och låt stå till servering, ca 20 min.
  2. Forma färsen till fyra biffar och pensla med olja. Krydda rejält med salt och peppar på båda sidor. Stek eller grilla 4–5 min per sida. Pensla ev med BBQ-såsen under grilltiden.
  3. Lägg på ostskivorna i slutet. Dela baconet på mitten och stek skivorna till krispig yta. Grilla eller rosta bröden och fyll med guacamole, sallad, burgare, tomat, bacon, picklad lök och ev koriander.

Lenas bbq-sås

  1. Stek löken i olja ca 3 min. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare 1 minut.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna utom chokladen och låt sjuda 30 min. Lägg i chokladen och rör om tills den smält. Smaka av med salt. Låt kallna. Förvaras i kylskåp.

Tips

Använder man grillbacon går även det att grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies