Ratatouille med råris

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Gott, nyttigt och helt vegetariskt.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 3 grovhackade gula lökar
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 3 paprikor, i bitar
  • 1 zucchini, i halvmånar
  • 1 aubergine, i bitar
  • 2 msk olja
  • 1 lagerblad
  • 400 g hela tomater på burk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk hackad timjan, rosmarin eller persilja
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 8 dl kokt råris
  • 4 brödskivor, mjukt rågbröd

Gör så här

  1. Fräs först lökarna och sedan paprikan, zucchinin och auberginen i oljan i en stor gryta. Lägg i lagerbladet. Späd med lite vatten, så att grönsakerna inte kan koka fast i botten på grytan. Koka dem på svag värme under lock ca 15 minuter.
  2. Häll i tomaterna och koka utan lock ca 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar och strö över örtkryddorna.

Servering

Servera med ris och bröd.

Tips

Ratatouille smakar också gott till grillat kött. Passar också bra som kall lunchrätt med bröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Fyllda auberginer

(19)

Vego-empandas/piroger

(6)

Lax- och spenatpaj

(90)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Indiskt kryddris

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 grovhackade gula lökar
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 3 paprikor, i bitar
  • 1 zucchini, i halvmånar
  • 1 aubergine, i bitar
  • 2 msk olja
  • 1 lagerblad
  • 400 g hela tomater på burk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk hackad timjan, rosmarin eller persilja
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 8 dl kokt råris
  • 4 brödskivor, mjukt rågbröd

Ratatouille med råris

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Gott, nyttigt och helt vegetariskt.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs först lökarna och sedan paprikan, zucchinin och auberginen i oljan i en stor gryta. Lägg i lagerbladet. Späd med lite vatten, så att grönsakerna inte kan koka fast i botten på grytan. Koka dem på svag värme under lock ca 15 minuter.
  2. Häll i tomaterna och koka utan lock ca 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar och strö över örtkryddorna.

Servering

Servera med ris och bröd.

Tips

Ratatouille smakar också gott till grillat kött. Passar också bra som kall lunchrätt med bröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Fyllda auberginer

(19)

Vego-empandas/piroger

(6)

Lax- och spenatpaj

(90)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Indiskt kryddris

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies