Råraka grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Rårakor görs på riven potatis som steks i smör. En klassiker som ofta serveras med tillbehör som löjrom, fläsk eller räkor.

Tillagningstid: 12 minuter
1 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 äggstora potatisar
  • 1 krm salt
  • Till stekning:
  • 1.5 msk smör

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv den grovt, gärna i matberedare. Blanda genast den rivna potatisen med salt, ev också med lite vatten om smeten verkar tjock. Den ska kunna flyta ut under stekningen. Låt inte smeten stå, då mörknar potatisen.
  2. Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i 3 klickar smet åt gången, knappt 1/2 dl smet per råraka. Bred ut smeten så att rårakorna blir tunna och frasiga i kanterna. Stek dem ljust bruna på båda sidor.
  3. Servera dem helst nystekta, direkt från pannan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2012-09-03

Tack för att du uppmärksammade oss på det. Det ska inte vara något vatten alls.

Ulla

2012-09-01

Är det verkligen rätt med 0,5 liter vatten? Ska dett inte vara 0,5 deciliter?

Liknande recept

Spara recept

Potatissoppa med renskav

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sötpotatisrulle med färskostkräm

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatispizza

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Potatis- och jordärtskockssoppa med yoghurt

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Friterade potatisbullar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sill- eller laxmunsbitar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(28)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 3 äggstora potatisar
  • 1 krm salt
  • Till stekning:
  • 1.5 msk smör

Råraka grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Rårakor görs på riven potatis som steks i smör. En klassiker som ofta serveras med tillbehör som löjrom, fläsk eller räkor.

Tillagningstid: 12 minuter
1 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv den grovt, gärna i matberedare. Blanda genast den rivna potatisen med salt, ev också med lite vatten om smeten verkar tjock. Den ska kunna flyta ut under stekningen. Låt inte smeten stå, då mörknar potatisen.
  2. Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i 3 klickar smet åt gången, knappt 1/2 dl smet per råraka. Bred ut smeten så att rårakorna blir tunna och frasiga i kanterna. Stek dem ljust bruna på båda sidor.
  3. Servera dem helst nystekta, direkt från pannan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2012-09-03

Tack för att du uppmärksammade oss på det. Det ska inte vara något vatten alls.

Ulla

2012-09-01

Är det verkligen rätt med 0,5 liter vatten? Ska dett inte vara 0,5 deciliter?

Liknande recept

Spara recept

Potatissoppa med renskav

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sötpotatisrulle med färskostkräm

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatispizza

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Potatis- och jordärtskockssoppa med yoghurt

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Friterade potatisbullar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sill- eller laxmunsbitar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(28)