Räkpasta med röd chili
  • Tid 25 min

Räkpasta med röd chili

4.22 (9 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg tinade räkor med skal
  • 1 dl olivolja
  • 4 finhackade schalottenlökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 urkärnade, finhackade röd chili
  • 1 tsk salt
  • 2 dl hackad persilja
  • 300 g pappardelle eller annan pasta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala räkorna och spara skalen.

  2. 2

    Hetta upp 0,5 deciliter olja i en kastrull, tillsätt skalen och låt koka 5 minuter. Sila och spara vätskan.

  3. 3

    Hetta upp 0,5 deciliter olja i en kastrull och fräs lök, vitlök och chili några minuter. Tillsätt räkspadet och låt blandningen koka ihop tills 1 deciliter återstår.

  4. 4

    Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Vänd ner sås och räkor i pastan och servera genast.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Niklas Eklöf

    Fantastisk pasta! Gör gärna mer än som går åt, den är ännu godare dagen därpå. Blev vår fredagspasta, en välkommen påminnelse om att helgen var i antågande.