
Räk- och laxpaj
Snabbgjord och festlig paj med filodeg som är fylld med potatis, räkor, lax, sparris och Västerbottensost.
- 6 filodegsark
- smält smör, till pensling
- 150 g kokta små potatisar, delade eller skivade
- 200 g skalade räkor
- 2 salladslökar, skivade
- 1.5 dl riven Västerbottensost
- 1 dl hackad dill
- 250 g grön sparris, i 3 delar
- 100 g kallrökt lax, strimlad
- 3 ägg
- 2 dl grädde
- 1.5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Gör så här
- Skär filodegsarken i kvadrater. Pensla arken med smält smör och lägg omlott på varandra. Ta allihop och lägg i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg potatis, räkor, salladslök, ost och dill i formen. Toppa med sparris och lax.
- Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över allting i formen. Grädda mitt i ugnen ca 50 min under aluminiumfolie (så att inte filodegen bränns). Ta ev bort folien en stund mot slutet så att pajen får fin färg.
Liknande recept
Räk- och laxpaj
Snabbgjord och festlig paj med filodeg som är fylld med potatis, räkor, lax, sparris och Västerbottensost.
Gör så här
- Skär filodegsarken i kvadrater. Pensla arken med smält smör och lägg omlott på varandra. Ta allihop och lägg i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg potatis, räkor, salladslök, ost och dill i formen. Toppa med sparris och lax.
- Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över allting i formen. Grädda mitt i ugnen ca 50 min under aluminiumfolie (så att inte filodegen bränns). Ta ev bort folien en stund mot slutet så att pajen får fin färg.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-05-28
För mycket mjölk och grädde. Stelnar inte. Den tar längre tid att laga.
2020-03-31
Hej Maria. Ingrediensen måste ha ramlat bort, vi får kolla det. Det ska vara 3 ägg. Mvh Maja (redaktör)
2020-03-27
Kan inte se att antal ägg finns i ingredienslista men tog 3 ägg. Köpte inte filodeg utan färdig pajdeg.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Göran
2020-05-28
För mycket mjölk och grädde. Stelnar inte. Den tar längre tid att laga.
2020-03-31
Hej Maria. Ingrediensen måste ha ramlat bort, vi får kolla det. Det ska vara 3 ägg. Mvh Maja (redaktör)
Maria
2020-03-27
Kan inte se att antal ägg finns i ingredienslista men tog 3 ägg. Köpte inte filodeg utan färdig pajdeg.