För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Raita grundrecept

Betyg (1-5):
2.5 (14 betyg)

Sötsyrlig, halvstark, frisk sås med koriander som inte bara passar bra till kryddstark mat utan är toppen till grillat eller som dippsås till grönsaker och bröd.

Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 urkärnad och hackad chili
  • 50 g färsk mynta
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk socker
  • 5 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser, utom yoghurt, salt och socker, i en mixer. Smaka av med salt och socker. Rör ner blandningen i yoghurten.

Servering

Servera till grillat eller stekt kött.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Runis

2015-06-12

Säkert gott. Men det här är ju inte Raita.... Byt namn.

Sabby

2012-12-03

Den här har jag gjört många gånger med mina malajsiska matbord och jag är så helt nöjd att alla gäster alskar raita! Jag ska fortsätta göra såsen i framtiden vid sidan om mina kryddiga rätter :-)

jenny

2012-01-08

raita

Liknande recept

Haydari (yoghurtdipp)

(0)

Yoghurt- och valnötsdipp

(0)

Krämig citrongrässill

(1)

Älgköttbullar

(15)

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(1)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Ägghalva med brynt smör

(7)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 urkärnad och hackad chili
  • 50 g färsk mynta
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk socker
  • 5 dl turkisk yoghurt

Raita grundrecept

Betyg (1-5):
2.5 (14 betyg)

Sötsyrlig, halvstark, frisk sås med koriander som inte bara passar bra till kryddstark mat utan är toppen till grillat eller som dippsås till grönsaker och bröd.

Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser, utom yoghurt, salt och socker, i en mixer. Smaka av med salt och socker. Rör ner blandningen i yoghurten.

Servering

Servera till grillat eller stekt kött.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Runis

2015-06-12

Säkert gott. Men det här är ju inte Raita.... Byt namn.

Sabby

2012-12-03

Den här har jag gjört många gånger med mina malajsiska matbord och jag är så helt nöjd att alla gäster alskar raita! Jag ska fortsätta göra såsen i framtiden vid sidan om mina kryddiga rätter :-)

jenny

2012-01-08

raita

Liknande recept

Haydari (yoghurtdipp)

(0)

Yoghurt- och valnötsdipp

(0)

Krämig citrongrässill

(1)

Älgköttbullar

(15)

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(1)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Ägghalva med brynt smör

(7)