Raita grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.47 (15 betyg)

Sötsyrlig, halvstark, frisk sås med koriander som inte bara passar bra till kryddstark mat utan är toppen till grillat eller som dippsås till grönsaker och bröd.

Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 urkärnad och hackad chili
  • 50 g färsk mynta
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk socker
  • 5 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser, utom yoghurt, salt och socker, i en mixer. Smaka av med salt och socker. Rör ner blandningen i yoghurten.

Servering

Servera till grillat eller stekt kött.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Runis

2015-06-12

Säkert gott. Men det här är ju inte Raita.... Byt namn.

Sabby

2012-12-03

Den här har jag gjört många gånger med mina malajsiska matbord och jag är så helt nöjd att alla gäster alskar raita! Jag ska fortsätta göra såsen i framtiden vid sidan om mina kryddiga rätter :-)

jenny

2012-01-08

raita

Liknande recept

Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Röra med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potkäs

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Haydari (yoghurtdipp)

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 urkärnad och hackad chili
  • 50 g färsk mynta
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk socker
  • 5 dl turkisk yoghurt

Raita grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.47 (15 betyg)

Sötsyrlig, halvstark, frisk sås med koriander som inte bara passar bra till kryddstark mat utan är toppen till grillat eller som dippsås till grönsaker och bröd.

Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser, utom yoghurt, salt och socker, i en mixer. Smaka av med salt och socker. Rör ner blandningen i yoghurten.

Servering

Servera till grillat eller stekt kött.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Runis

2015-06-12

Säkert gott. Men det här är ju inte Raita.... Byt namn.

Sabby

2012-12-03

Den här har jag gjört många gånger med mina malajsiska matbord och jag är så helt nöjd att alla gäster alskar raita! Jag ska fortsätta göra såsen i framtiden vid sidan om mina kryddiga rätter :-)

jenny

2012-01-08

raita

Liknande recept

Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Röra med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potkäs

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Haydari (yoghurtdipp)

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)