Rågsiktslimpa med linfrö och kross
  • Tid 90 min
  • Ugn 175º

Rågsiktslimpa med linfrö och kross

3.57 (7 betyg)

Delikat bröd som är gott till frukost såväl som till soppan.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

2 stycken
  • 4.5 dl vatten
  • 0.5 dl soja
  • 2 msk linfrö
  • 2 msk krossat råg
  • 50 g jäst
  • 1 msk olja
  • 3 msk sirap, gärna brödsirap
  • 1.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 7 dl rågsikt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten, soja, linfrö och kross. Häll blandningen i en bunke och låt svalna till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i bunken och rör ut den. Blanda i olja, sirap, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen ordentligt, gärna med hushållsmaskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.

  2. 2

    Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till avlånga limpor. Lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175°. Jäs övertäckta ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ann-Britt

    Mycket gott bröd