Rabarberyoghurtglass
  • Ugn Grill

Rabarberyoghurtglass

0 (0 betyg)

  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur Grill

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g rabarber, rensad
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vaniljyoghurt
  • 1 dl vispgrädde
Krispen:
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl valnötskärnor, 1 påse à 50 g, grovhackade
  • 1 dl havregryn
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär rabarbern i små bitar. Låt den sjuda med sockret i en kastrull på svag värme i 5 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.

  2. 2

    Blanda rabarberröran med vaniljyoghurten och vispgrädden till en jämn smet. För bästa resultat - kör smeten i en glassmaskin. Om du inte har någon glassmaskin, frys in glassmeten. Rör om i smeten ett par gånger under infrysningen, för att få en bättre konsistens.

  3. 3

    Till krispen: Blanda strösocker, valnötskärnor och havregryn i en rymlig panna. Sätt på högsta värmen och hetta upp pannan till sockret börjar smälta. Sänk värmen till hälften och låt ingredienserna blandas till en krispig massa. Rör om hela tiden! Häll ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Låt stelna. Hacka sönder till krisp.

  4. 4

    Servera tillsammans med glassen. Spännande kombination av syrligt och knaprigt!

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar