För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rabarberpaj med mandelmassa

Betyg (1-5):
3.21 (29 betyg)

Somrig rabarberpaj med kardemumma, jordgubbar och mandelmassa. Den här pajen passar utmärkt när man väntar gäster och vill bjuda på något riktigt gott!

Tillagningstid: 1 tim + 10 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 200 g kuber smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 100 g riven mandelmassa
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 kg tunt skivad späd rabarber
  • 0.5 liter halverade jordgubbar
  • Till servering:
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl lättvispad grädde

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser för hand. Ställ degen övertäckt i kylskåpet.

Fyllning

  1. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Vispa upp äggen med kardemumma i en skål och rör ner äggvispet i smöret. Sjud på låg värme tills det tjocknar lite och var noga med att det inte kokar. Ställ kastrullen åt sidan och blanda ner mandelmassan och citronskalet i äggkrämen.
  2. Ta fram degen och tryck ut cirka 3/4 i en pajform, 24 centimeter med löstagbar kant.
  3. Lägg i rabarberskivorna och häll över äggkrämen, rör försiktigt så att det blandar sig väl. Täck ytan med jordgubbar. Rulla resten av degen till tunna längder att dekorera med.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen 40 minuter tills kanterna är gyllenbruna. Låt pajen svalna före servering. Pudra över florsockret och servera med lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klara

2015-05-21

Jag smaksätter med mandelmassa och bittermandel samt lägger några mandelbiskvier i botten, rabarber o smuldeg på havregryn o sirap. Kalasgott, har dock inga exakta mängder, gör efter smak

Marie

2013-06-15

God! Gjorde viss ändring: Till form med 23 cm i diameter tog jag 160 g margarin, 4 dl mjöl och 1 msk vatten. Blev ändå deg över eftersom jag inte gillar för tjock degbotten, och fast jag tog undan till dekorationslängder.

Checkbox Coop

2012-05-25

Det ska vara 0,5 kg rabarber.

k-A Lundell

2012-05-24

Är inte ett halvt kilo rabarber för mycket? Är det inte en halviter?

Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(56)

Banoffee-paj

(98)

Snabba marängbakelser

(2)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Pajdeg:
  • 200 g kuber smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 100 g riven mandelmassa
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 kg tunt skivad späd rabarber
  • 0.5 liter halverade jordgubbar
  • Till servering:
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl lättvispad grädde

Rabarberpaj med mandelmassa

Betyg (1-5):
3.21 (29 betyg)

Somrig rabarberpaj med kardemumma, jordgubbar och mandelmassa. Den här pajen passar utmärkt när man väntar gäster och vill bjuda på något riktigt gott!

Tillagningstid: 1 tim + 10 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser för hand. Ställ degen övertäckt i kylskåpet.

Fyllning

  1. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Vispa upp äggen med kardemumma i en skål och rör ner äggvispet i smöret. Sjud på låg värme tills det tjocknar lite och var noga med att det inte kokar. Ställ kastrullen åt sidan och blanda ner mandelmassan och citronskalet i äggkrämen.
  2. Ta fram degen och tryck ut cirka 3/4 i en pajform, 24 centimeter med löstagbar kant.
  3. Lägg i rabarberskivorna och häll över äggkrämen, rör försiktigt så att det blandar sig väl. Täck ytan med jordgubbar. Rulla resten av degen till tunna längder att dekorera med.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen 40 minuter tills kanterna är gyllenbruna. Låt pajen svalna före servering. Pudra över florsockret och servera med lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klara

2015-05-21

Jag smaksätter med mandelmassa och bittermandel samt lägger några mandelbiskvier i botten, rabarber o smuldeg på havregryn o sirap. Kalasgott, har dock inga exakta mängder, gör efter smak

Marie

2013-06-15

God! Gjorde viss ändring: Till form med 23 cm i diameter tog jag 160 g margarin, 4 dl mjöl och 1 msk vatten. Blev ändå deg över eftersom jag inte gillar för tjock degbotten, och fast jag tog undan till dekorationslängder.

Checkbox Coop

2012-05-25

Det ska vara 0,5 kg rabarber.

k-A Lundell

2012-05-24

Är inte ett halvt kilo rabarber för mycket? Är det inte en halviter?

Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(56)

Banoffee-paj

(98)

Snabba marängbakelser

(2)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)