Rabarberkompott med vaniljyoghurt

Betyg (1-5):
3.24 (51 betyg)

Njut av rabarber tillsammans med len yoghurt och knaprigt kaksmul.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1.5 liter färsk eller fryst rabarber
  • 2.5 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kardemummafrö krossade i mortel
  • 0.5 vaniljstång
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 2 smulade biscotti eller andra kakor

Gör så här

  1. Skala rabarbern om den är grov. Skär i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med socker, vatten och kardemumma. Låt koka på ganska svag värme tills sockret och vattnet kokat in i rabarbern.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda fröna med yoghurten.
  3. Fördela yoghurten i glas eller små skålar. Ringla lite honung på yoghurten, häll kompott över och avsluta med kaksmul och eventuellt lite mer kardemumma.

Tips

Äkta vanilj är alltid godast. Pröva sorten Tahiti!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2013-06-10

Vikten kan variera om rabarbern är frusen eller färsk.

Astrid

2013-06-09

Varför anger man inte vikten på rabarberna istället för i liter? Det är ju inte något flytande eller mjöl som ska mätas i detta fall...

Eva

2013-05-22

fantastiskt gott!!

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Klassiska semlor

(33)

Mango lassi

(6)

Klassisk sandwich

(35)

Semlor med hemgjord mandelmassa

(25)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.5 liter färsk eller fryst rabarber
  • 2.5 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kardemummafrö krossade i mortel
  • 0.5 vaniljstång
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 2 smulade biscotti eller andra kakor

Rabarberkompott med vaniljyoghurt

Betyg (1-5):
3.24 (51 betyg)

Njut av rabarber tillsammans med len yoghurt och knaprigt kaksmul.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rabarbern om den är grov. Skär i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med socker, vatten och kardemumma. Låt koka på ganska svag värme tills sockret och vattnet kokat in i rabarbern.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda fröna med yoghurten.
  3. Fördela yoghurten i glas eller små skålar. Ringla lite honung på yoghurten, häll kompott över och avsluta med kaksmul och eventuellt lite mer kardemumma.

Tips

Äkta vanilj är alltid godast. Pröva sorten Tahiti!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2013-06-10

Vikten kan variera om rabarbern är frusen eller färsk.

Astrid

2013-06-09

Varför anger man inte vikten på rabarberna istället för i liter? Det är ju inte något flytande eller mjöl som ska mätas i detta fall...

Eva

2013-05-22

fantastiskt gott!!

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Klassiska semlor

(33)

Mango lassi

(6)

Klassisk sandwich

(35)

Semlor med hemgjord mandelmassa

(25)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies