Rabarber- och marängpaj
  • Ugn 225º

Rabarber- och marängpaj

3.43 (21 betyg)

  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 portioner
Pajskal:
  • 2 msk socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten, kallt
Fyllning:
  • 600 g rabarber
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk potatismjöl
Maräng:
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mät upp mjöl och socker i en skål. Lägg i matfettet och finfördela till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Låt stå kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 225ºC. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 150ºC.

  2. 2

    Fyllningen: Ansa och skölj rabarberstjälkarna. Skala de grövre stjälkarna. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg rabarber, råsocker och kanel i en kastrull. Koka på svag värme utan lock, ca 10 min. Rör ut potatismjölet i lite av krämen. Rör ner redningen och dra från värmen när det börjar koka. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa ner sockret och fortsätt vispa tills marängen blir tjock och blank. Bred ut marängen över pajen. Grädda i mitten av ugnen tills marängen får fin färg, ca 20 min.

  3. 3

    Servera gärna med lättvispad grädde.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jessica

    Såg god ut och den smakade mycket gott!! Vi hade jordgubbar till i stället för grädde.