Rabarber- och grapefruktdrink
  • Tid 25 min

Rabarber- och grapefruktdrink

0 (0 betyg)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

6 glas
  • 300 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 blodgrapefrukt
Till servering
  • mousserande vitt vin eller kolsyrat vatten
  • grapefrukt till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ansa rabarbern och skär den i 2 cm långa bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten.

  2. 2

    Tvätta grapefrukterna ordentligt och riv skalet fint så att du får 1 msk (utan att det vita kommer med). Halvera grapefrukterna och pressa dem (1 dl juice).

  3. 3

    Häll juicen i kastrullen. Koka upp och låt sjuda varsamt 10 min. Tillsätt grapefruktskalet och låt sjuda ytterligare 5 min.

  4. 4

    Låt rabarberna rinna av i en finmaskig sil över en ny kastrull. Pressa med baksidan av en sked så att all den goda juicen pressas ur rabarbern. Låt saften sjuda tills den får sirapsliknande konsistens.

  5. 5

    Tänk på att den kommer att tjockna ytterligare när den svalnat helt. Fördela den kalla sirapen i glasen och fyll upp med mousserande vin eller kolsyrat vatten. Garnera med skivad grapefrukt eller rabarber.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar