Rabarber- och grapefruktdrink

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 25 min
6 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 300 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 blodgrapefrukt
  • Till servering
  • mousserande vitt vin eller kolsyrat vatten
  • grapefrukt till garnering

Gör så här

  1. Ansa rabarbern och skär den i 2 cm långa bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten.
  2. Tvätta grapefrukterna ordentligt och riv skalet fint så att du får 1 msk (utan att det vita kommer med). Halvera grapefrukterna och pressa dem (1 dl juice).
  3. Häll juicen i kastrullen. Koka upp och låt sjuda varsamt 10 min. Tillsätt grapefruktskalet och låt sjuda ytterligare 5 min.
  4. Låt rabarberna rinna av i en finmaskig sil över en ny kastrull. Pressa med baksidan av en sked så att all den goda juicen pressas ur rabarbern. Låt saften sjuda tills den får sirapsliknande konsistens.
  5. Tänk på att den kommer att tjockna ytterligare när den svalnat helt. Fördela den kalla sirapen i glasen och fyll upp med mousserande vin eller kolsyrat vatten. Garnera med skivad grapefrukt eller rabarber.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Coleslaw med rödkål

(3)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Fruktbröd

(22)

Laxbakelse

(63)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 300 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 blodgrapefrukt
  • Till servering
  • mousserande vitt vin eller kolsyrat vatten
  • grapefrukt till garnering

Rabarber- och grapefruktdrink

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 25 min
6 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa rabarbern och skär den i 2 cm långa bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten.
  2. Tvätta grapefrukterna ordentligt och riv skalet fint så att du får 1 msk (utan att det vita kommer med). Halvera grapefrukterna och pressa dem (1 dl juice).
  3. Häll juicen i kastrullen. Koka upp och låt sjuda varsamt 10 min. Tillsätt grapefruktskalet och låt sjuda ytterligare 5 min.
  4. Låt rabarberna rinna av i en finmaskig sil över en ny kastrull. Pressa med baksidan av en sked så att all den goda juicen pressas ur rabarbern. Låt saften sjuda tills den får sirapsliknande konsistens.
  5. Tänk på att den kommer att tjockna ytterligare när den svalnat helt. Fördela den kalla sirapen i glasen och fyll upp med mousserande vin eller kolsyrat vatten. Garnera med skivad grapefrukt eller rabarber.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Coleslaw med rödkål

(3)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Fruktbröd

(22)

Laxbakelse

(63)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies