Rabarber-gino med glass

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 500 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • Glass med rostad mandelmassa
  • 0.5 liter vaniljglass
  • 100 g mandelmassa
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet över en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt kallna. Rör ihop mandelmassan med glass och kardemumma. Ställ i frysen tills glassen stelnat.
  3. Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och dela jordgubbarna på mitten. Vänd ihop med sockret. Fördela i fyra värmetåliga portionsformar.
  4. Toppa med hackad vit choklad och tillaga mitt i ugnen tills rabarbern är mjuk, 10–15 min (håll koll så att chokladen inte blir bränd). Servera ljummen med glassen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

(41)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Pannkakspyramid Suzette

(25)

Citroncheesecake med passionsfrukt

(418)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • Glass med rostad mandelmassa
  • 0.5 liter vaniljglass
  • 100 g mandelmassa
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor

Rabarber-gino med glass

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet över en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt kallna. Rör ihop mandelmassan med glass och kardemumma. Ställ i frysen tills glassen stelnat.
  3. Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och dela jordgubbarna på mitten. Vänd ihop med sockret. Fördela i fyra värmetåliga portionsformar.
  4. Toppa med hackad vit choklad och tillaga mitt i ugnen tills rabarbern är mjuk, 10–15 min (håll koll så att chokladen inte blir bränd). Servera ljummen med glassen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

(41)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Pannkakspyramid Suzette

(25)

Citroncheesecake med passionsfrukt

(418)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies