Rabarber-gino med glass

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 500 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • Glass med rostad mandelmassa
  • 0.5 liter vaniljglass
  • 100 g mandelmassa
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet över en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt kallna. Rör ihop mandelmassan med glass och kardemumma. Ställ i frysen tills glassen stelnat.
  3. Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och dela jordgubbarna på mitten. Vänd ihop med sockret. Fördela i fyra värmetåliga portionsformar.
  4. Toppa med hackad vit choklad och tillaga mitt i ugnen tills rabarbern är mjuk, 10–15 min (håll koll så att chokladen inte blir bränd). Servera ljummen med glassen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade persikor med raw kokos - Coop

(3)

Tiramisù med hallon och lime - Coop

(9)

Mangobowl med kokos - Coop

(6)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås - Coop

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime - Coop

(14)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar - Coop

(8)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 500 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • Glass med rostad mandelmassa
  • 0.5 liter vaniljglass
  • 100 g mandelmassa
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor

Rabarber-gino med glass

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet över en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt kallna. Rör ihop mandelmassan med glass och kardemumma. Ställ i frysen tills glassen stelnat.
  3. Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och dela jordgubbarna på mitten. Vänd ihop med sockret. Fördela i fyra värmetåliga portionsformar.
  4. Toppa med hackad vit choklad och tillaga mitt i ugnen tills rabarbern är mjuk, 10–15 min (håll koll så att chokladen inte blir bränd). Servera ljummen med glassen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade persikor med raw kokos - Coop

(3)

Tiramisù med hallon och lime - Coop

(9)

Mangobowl med kokos - Coop

(6)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås - Coop

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime - Coop

(14)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies