Quorn-thaisallad

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (24)
  • 300 g quornbit
  • 2 msk rapsolja
  • 2 citrongräs
  • Marinad:
  • 1 chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 msk färsk koriander
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1 msk olivolja
  • Sallad:
  • 100 g haricots verts
  • 200 g vitkål
  • 2 tomat
  • 1 röd paprika
  • ev 1-2 cm röd chilipepparfrukt
  • 1 mango
  • 1 salladshuvud
  • nÕgra korianderblad
  • Dressing:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk koriander
  • saften av 1 lime
  • 2 msk soja
  • 4 msk olivolja
  • peppar

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg i bitarna av Quorn att marinera, ca 10 min. Hacka citrongrässtjälkarna i bitar. Värm rapsoljan i en stekpanna. Stek citrongräsbitarna, fräs dem 3-5 min och kasta bort dem. Lägg i de marinerade Quorn Bitarna och fräs tills de blir gyllene, ca 5 min. Låt kallna.
  2. Koka haricots verts nätt och jämnt mjuka. Strimla vitkälen. Kärna ur och finhacka tomater, paprika och ev chili. Skala och hacka mango. Blanda salladsingredienserna i en skål. Tillsätt Quorn Bitarna. Rör ihop alla ingredienserna till dressingen i en liten skål. Häll den över salladen och blanda väl. Smaka ev av med salt och peppar.
  3. Servera salladen på en bädd av salladsblad. Dekorera med färska korianderblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2014-02-02

Mycket gott, kändes att det var mycket tid nerlagt på rätten.

24 st
  • Ingredienser (24)
  • 300 g quornbit
  • 2 msk rapsolja
  • 2 citrongräs
  • Marinad:
  • 1 chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 msk färsk koriander
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1 msk olivolja
  • Sallad:
  • 100 g haricots verts
  • 200 g vitkål
  • 2 tomat
  • 1 röd paprika
  • ev 1-2 cm röd chilipepparfrukt
  • 1 mango
  • 1 salladshuvud
  • nÕgra korianderblad
  • Dressing:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk koriander
  • saften av 1 lime
  • 2 msk soja
  • 4 msk olivolja
  • peppar

Quorn-thaisallad

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg i bitarna av Quorn att marinera, ca 10 min. Hacka citrongrässtjälkarna i bitar. Värm rapsoljan i en stekpanna. Stek citrongräsbitarna, fräs dem 3-5 min och kasta bort dem. Lägg i de marinerade Quorn Bitarna och fräs tills de blir gyllene, ca 5 min. Låt kallna.
  2. Koka haricots verts nätt och jämnt mjuka. Strimla vitkälen. Kärna ur och finhacka tomater, paprika och ev chili. Skala och hacka mango. Blanda salladsingredienserna i en skål. Tillsätt Quorn Bitarna. Rör ihop alla ingredienserna till dressingen i en liten skål. Häll den över salladen och blanda väl. Smaka ev av med salt och peppar.
  3. Servera salladen på en bädd av salladsblad. Dekorera med färska korianderblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2014-02-02

Mycket gott, kändes att det var mycket tid nerlagt på rätten.

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies