För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Quorn-thaisallad

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g quornbit
  • 2 msk rapsolja
  • 2 citrongräs
  • Marinad:
  • 1 chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 msk färsk koriander
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1 msk olivolja
  • Sallad:
  • 100 g haricots verts
  • 200 g vitkål
  • 2 tomat
  • 1 röd paprika
  • ev 1-2 cm röd chilipepparfrukt
  • 1 mango
  • 1 salladshuvud
  • nÕgra korianderblad
  • Dressing:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk koriander
  • saften av 1 lime
  • 2 msk soja
  • 4 msk olivolja
  • peppar

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg i bitarna av Quorn att marinera, ca 10 min. Hacka citrongrässtjälkarna i bitar. Värm rapsoljan i en stekpanna. Stek citrongräsbitarna, fräs dem 3-5 min och kasta bort dem. Lägg i de marinerade Quorn Bitarna och fräs tills de blir gyllene, ca 5 min. Låt kallna.
  2. Koka haricots verts nätt och jämnt mjuka. Strimla vitkälen. Kärna ur och finhacka tomater, paprika och ev chili. Skala och hacka mango. Blanda salladsingredienserna i en skål. Tillsätt Quorn Bitarna. Rör ihop alla ingredienserna till dressingen i en liten skål. Häll den över salladen och blanda väl. Smaka ev av med salt och peppar.
  3. Servera salladen på en bädd av salladsblad. Dekorera med färska korianderblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2014-02-02

Mycket gott, kändes att det var mycket tid nerlagt på rätten.

24 st
  • Ingredienser (24)
  • 300 g quornbit
  • 2 msk rapsolja
  • 2 citrongräs
  • Marinad:
  • 1 chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 msk färsk koriander
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1 msk olivolja
  • Sallad:
  • 100 g haricots verts
  • 200 g vitkål
  • 2 tomat
  • 1 röd paprika
  • ev 1-2 cm röd chilipepparfrukt
  • 1 mango
  • 1 salladshuvud
  • nÕgra korianderblad
  • Dressing:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk koriander
  • saften av 1 lime
  • 2 msk soja
  • 4 msk olivolja
  • peppar

Quorn-thaisallad

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg i bitarna av Quorn att marinera, ca 10 min. Hacka citrongrässtjälkarna i bitar. Värm rapsoljan i en stekpanna. Stek citrongräsbitarna, fräs dem 3-5 min och kasta bort dem. Lägg i de marinerade Quorn Bitarna och fräs tills de blir gyllene, ca 5 min. Låt kallna.
  2. Koka haricots verts nätt och jämnt mjuka. Strimla vitkälen. Kärna ur och finhacka tomater, paprika och ev chili. Skala och hacka mango. Blanda salladsingredienserna i en skål. Tillsätt Quorn Bitarna. Rör ihop alla ingredienserna till dressingen i en liten skål. Häll den över salladen och blanda väl. Smaka ev av med salt och peppar.
  3. Servera salladen på en bädd av salladsblad. Dekorera med färska korianderblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2014-02-02

Mycket gott, kändes att det var mycket tid nerlagt på rätten.