Pytt med kantareller och falu

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Hacka en massa godbitar och fräs i smör, servera med stekt ägg.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 4 tärnade, råa potatisar
  • 3 fint tärnade morötter
  • 200 g fint tärnad kålrot
  • 50 g fint tärnad rotselleri
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 500 g fint tärnad falukorv
  • 200 g kantareller eller hackad blandsvamp
  • 1 tunt skivad purjolök
  • 1 syrligt, hackat äpple
  • 2 krm peppar
  • 0.5 dl kvistar av färsk timjan oregano eller persilja
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • 4 stekta ägg

Gör så här

  1. Stek helst pytten i två stekpannor. Hetta upp fett i den ena och stek potatis och rotfrukter på svag värme tills de är nätt och jämnt mjuka.
  2. Lägg samtidigt svampen i den andra pannan och låt det mesta av vätskan koka in. Fräs den sedan i smör eller margarin och låt korv, purjo och äpple fräsa med och få färg.
  3. Blanda alltsammans och smaka av med salt, peppar och hackat kryddgrönt.
  4. Servera eventuellt med stekta ägg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

(14)

Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

(3)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

(7)

Barnens bästa renskavsgryta

(29)

Färslimpa med gräddsås, lingon och grönkål

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 tärnade, råa potatisar
  • 3 fint tärnade morötter
  • 200 g fint tärnad kålrot
  • 50 g fint tärnad rotselleri
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 500 g fint tärnad falukorv
  • 200 g kantareller eller hackad blandsvamp
  • 1 tunt skivad purjolök
  • 1 syrligt, hackat äpple
  • 2 krm peppar
  • 0.5 dl kvistar av färsk timjan oregano eller persilja
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • 4 stekta ägg

Pytt med kantareller och falu

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Hacka en massa godbitar och fräs i smör, servera med stekt ägg.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek helst pytten i två stekpannor. Hetta upp fett i den ena och stek potatis och rotfrukter på svag värme tills de är nätt och jämnt mjuka.
  2. Lägg samtidigt svampen i den andra pannan och låt det mesta av vätskan koka in. Fräs den sedan i smör eller margarin och låt korv, purjo och äpple fräsa med och få färg.
  3. Blanda alltsammans och smaka av med salt, peppar och hackat kryddgrönt.
  4. Servera eventuellt med stekta ägg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

(14)

Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

(3)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

(7)

Barnens bästa renskavsgryta

(29)

Färslimpa med gräddsås, lingon och grönkål

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies