Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

Betyg (1-5):
4.13 (15 betyg)

En gul och vacker pumpasoppa med smak av salvia.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 3 hackade schalottenlökar
  • 500 g skalad tärnad pumpa
  • 1 msk matolja
  • 0.5 liter kycklingbuljong
  • 3 kvistar salvia
  • 200 g tärnat varmrökt sidfläsk
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk olivolja eventuellt

Gör så här

  1. Fräs lök och pumpa i lite matolja, tills de mjuknat. Tillsätt fond och koka upp.
  2. Plocka bort fyra stora blad från salvian. Lägg resten i soppan. Låt soppan koka i 20 minuter, plocka bort salvian och mixa med mixerstav eller i mixer, smaka av med salt och peppar.
  3. Stek sidfläsket krispigt i stekpanna och lägg det på papper att rinna av. Stek de fyra salviabladen i samma panna och lägg dem på papper.
  4. Servera soppan med fläsk, stekta salviablad och ringla eventuellt över olivolja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-10-29

Kolla inställningarna när du skriver ut för det ska inte behöva bli fyra sidor.

Susanne Jönsson

2012-10-26

Verkar vara gott ska prova

Liknande recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(17)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Broccolisoppa med rostad vitlökssås

(43)

Asiatisk laxsoppa

(4)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Fish tacos deluxe

(32)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 3 hackade schalottenlökar
  • 500 g skalad tärnad pumpa
  • 1 msk matolja
  • 0.5 liter kycklingbuljong
  • 3 kvistar salvia
  • 200 g tärnat varmrökt sidfläsk
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk olivolja eventuellt

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

Betyg (1-5):
4.13 (15 betyg)

En gul och vacker pumpasoppa med smak av salvia.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och pumpa i lite matolja, tills de mjuknat. Tillsätt fond och koka upp.
  2. Plocka bort fyra stora blad från salvian. Lägg resten i soppan. Låt soppan koka i 20 minuter, plocka bort salvian och mixa med mixerstav eller i mixer, smaka av med salt och peppar.
  3. Stek sidfläsket krispigt i stekpanna och lägg det på papper att rinna av. Stek de fyra salviabladen i samma panna och lägg dem på papper.
  4. Servera soppan med fläsk, stekta salviablad och ringla eventuellt över olivolja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-10-29

Kolla inställningarna när du skriver ut för det ska inte behöva bli fyra sidor.

Susanne Jönsson

2012-10-26

Verkar vara gott ska prova

Liknande recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(17)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Broccolisoppa med rostad vitlökssås

(43)

Asiatisk laxsoppa

(4)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Fish tacos deluxe

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies