Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (16 betyg)

En gul och vacker pumpasoppa med smak av salvia.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 hackade schalottenlökar
  • 500 g skalad tärnad pumpa
  • 1 msk matolja
  • 0.5 liter kycklingbuljong
  • 3 kvistar salvia
  • 200 g tärnat varmrökt sidfläsk
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk olivolja eventuellt
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs lök och pumpa i lite matolja, tills de mjuknat. Tillsätt fond och koka upp.
  2. Plocka bort fyra stora blad från salvian. Lägg resten i soppan. Låt soppan koka i 20 minuter, plocka bort salvian och mixa med mixerstav eller i mixer, smaka av med salt och peppar.
  3. Stek sidfläsket krispigt i stekpanna och lägg det på papper att rinna av. Stek de fyra salviabladen i samma panna och lägg dem på papper.
  4. Servera soppan med fläsk, stekta salviablad och ringla eventuellt över olivolja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-10-29

Kolla inställningarna när du skriver ut för det ska inte behöva bli fyra sidor.

Susanne Jönsson

2012-10-26

Verkar vara gott ska prova

Liknande recept

Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Malawikryddad soppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkel sparrissoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Klar grönsakssoppa med cashewpesto

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Broccolisoppa med bacon

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Sparrissoppa med smördegsstänger

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(22)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 hackade schalottenlökar
  • 500 g skalad tärnad pumpa
  • 1 msk matolja
  • 0.5 liter kycklingbuljong
  • 3 kvistar salvia
  • 200 g tärnat varmrökt sidfläsk
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk olivolja eventuellt
  • 1 tsk salt

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (16 betyg)

En gul och vacker pumpasoppa med smak av salvia.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och pumpa i lite matolja, tills de mjuknat. Tillsätt fond och koka upp.
  2. Plocka bort fyra stora blad från salvian. Lägg resten i soppan. Låt soppan koka i 20 minuter, plocka bort salvian och mixa med mixerstav eller i mixer, smaka av med salt och peppar.
  3. Stek sidfläsket krispigt i stekpanna och lägg det på papper att rinna av. Stek de fyra salviabladen i samma panna och lägg dem på papper.
  4. Servera soppan med fläsk, stekta salviablad och ringla eventuellt över olivolja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-10-29

Kolla inställningarna när du skriver ut för det ska inte behöva bli fyra sidor.

Susanne Jönsson

2012-10-26

Verkar vara gott ska prova

Liknande recept

Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Malawikryddad soppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkel sparrissoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Klar grönsakssoppa med cashewpesto

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Broccolisoppa med bacon

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Sparrissoppa med smördegsstänger

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(22)