Pumpapaj
  • Tid 45 min
  • Ugn 175-200º

Pumpapaj

3.18 (11 betyg)

Gyllengul, naturligt söt pumpapaj smaksatt med ingefära och kardemumma.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175-200º

Ingredienser

6 portioner
Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning:
  • 1.5 kg pumpa
  • 1 msk olja
  • 1 msk lönnsirap eller honung
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk mald kardemumma
  • 5 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Pajskal

  1. 1

    Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform.

  2. 2

    Dela pumpan och tag ur kärnorna. Pensla skalet med oljan och lägg på en smord ugnsform med snittytan nedåt. Baka i 175º varm ugn tills pumpaköttet är mjukt, känn efter med en gaffel då och då.

  3. 3

    Tag ut pumpan - höj ugnstemperaturen till 200º. Låt pumpan svalna och skrapa bort köttet från skalet. Kör köttet till en puré i matberedare. Blanda purén med övriga ingredienser. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda tills fyllningen är fast, ca 50 minuter. Låt svalna och servera med sallad

Servering

Servera med sallad.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • mk

    http://receptidag.se/recept/ostkaka-p-pumpa_1898.aspx