
Pumpapaj
Betyg (1-5):
Gyllengul, naturligt söt pumpapaj smaksatt med ingefära och kardemumma.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º-200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Pajskal:
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk kallt vatten
- Fyllning:
- 1.5 kg pumpa
- 1 msk olja
- 1 msk lönnsirap eller honung
- 1 tsk mald ingefära
- 0.5 tsk mald kardemumma
- 5 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 1 tsk salt
Gör så här
Pajskal
- Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform.
- Dela pumpan och tag ur kärnorna. Pensla skalet med oljan och lägg på en smord ugnsform med snittytan nedåt. Baka i 175º varm ugn tills pumpaköttet är mjukt, känn efter med en gaffel då och då.
- Tag ut pumpan - höj ugnstemperaturen till 200º. Låt pumpan svalna och skrapa bort köttet från skalet. Kör köttet till en puré i matberedare. Blanda purén med övriga ingredienser. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda tills fyllningen är fast, ca 50 minuter. Låt svalna och servera med sallad
Servering
Servera med sallad.
Liknande recept
Pumpapaj
Betyg (1-5):
Gyllengul, naturligt söt pumpapaj smaksatt med ingefära och kardemumma.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º-200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Pajskal
- Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform.
- Dela pumpan och tag ur kärnorna. Pensla skalet med oljan och lägg på en smord ugnsform med snittytan nedåt. Baka i 175º varm ugn tills pumpaköttet är mjukt, känn efter med en gaffel då och då.
- Tag ut pumpan - höj ugnstemperaturen till 200º. Låt pumpan svalna och skrapa bort köttet från skalet. Kör köttet till en puré i matberedare. Blanda purén med övriga ingredienser. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda tills fyllningen är fast, ca 50 minuter. Låt svalna och servera med sallad
Servering
Servera med sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-11-01
http://receptidag.se/recept/ostkaka-p-pumpa_1898.aspx
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
mk
2012-11-01
http://receptidag.se/recept/ostkaka-p-pumpa_1898.aspx