Pumpapaj

Betyg (1-5):
3.31 (13 betyg)

Gyllengul, naturligt söt pumpapaj smaksatt med ingefära och kardemumma.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º-200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1.5 kg pumpa
  • 1 msk olja
  • 1 msk lönnsirap eller honung
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk mald kardemumma
  • 5 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde

Gör så här

Pajskal

  1. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform.
  2. Dela pumpan och tag ur kärnorna. Pensla skalet med oljan och lägg på en smord ugnsform med snittytan nedåt. Baka i 175º varm ugn tills pumpaköttet är mjukt, känn efter med en gaffel då och då.
  3. Tag ut pumpan - höj ugnstemperaturen till 200º. Låt pumpan svalna och skrapa bort köttet från skalet. Kör köttet till en puré i matberedare. Blanda purén med övriga ingredienser. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda tills fyllningen är fast, ca 50 minuter. Låt svalna och servera med sallad

Servering

Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



mk

2012-11-01

http://receptidag.se/recept/ostkaka-p-pumpa_1898.aspx

Liknande recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(4)

Fyllda auberginer

(18)

Vego-empandas/piroger

(6)

Ugnsrostad blomkål med ostsås och kycklingbacon

(5)

Vitlöksdoftande ugnskyckling med oliver

(29)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
11 st
  • Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1.5 kg pumpa
  • 1 msk olja
  • 1 msk lönnsirap eller honung
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk mald kardemumma
  • 5 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde

Pumpapaj

Betyg (1-5):
3.31 (13 betyg)

Gyllengul, naturligt söt pumpapaj smaksatt med ingefära och kardemumma.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º-200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Pajskal

  1. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform.
  2. Dela pumpan och tag ur kärnorna. Pensla skalet med oljan och lägg på en smord ugnsform med snittytan nedåt. Baka i 175º varm ugn tills pumpaköttet är mjukt, känn efter med en gaffel då och då.
  3. Tag ut pumpan - höj ugnstemperaturen till 200º. Låt pumpan svalna och skrapa bort köttet från skalet. Kör köttet till en puré i matberedare. Blanda purén med övriga ingredienser. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda tills fyllningen är fast, ca 50 minuter. Låt svalna och servera med sallad

Servering

Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



mk

2012-11-01

http://receptidag.se/recept/ostkaka-p-pumpa_1898.aspx

Liknande recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(4)

Fyllda auberginer

(18)

Vego-empandas/piroger

(6)

Ugnsrostad blomkål med ostsås och kycklingbacon

(5)

Vitlöksdoftande ugnskyckling med oliver

(29)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies