För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pumpapaj

Betyg (1-5):
3.21 (14 betyg)

Gyllengul, naturligt söt pumpapaj smaksatt med ingefära och kardemumma.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º-200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1.5 kg pumpa
  • 1 msk olja
  • 1 msk lönnsirap eller honung
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk mald kardemumma
  • 5 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

Pajskal

  1. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform.
  2. Dela pumpan och tag ur kärnorna. Pensla skalet med oljan och lägg på en smord ugnsform med snittytan nedåt. Baka i 175º varm ugn tills pumpaköttet är mjukt, känn efter med en gaffel då och då.
  3. Tag ut pumpan - höj ugnstemperaturen till 200º. Låt pumpan svalna och skrapa bort köttet från skalet. Kör köttet till en puré i matberedare. Blanda purén med övriga ingredienser. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda tills fyllningen är fast, ca 50 minuter. Låt svalna och servera med sallad

Servering

Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



mk

2012-11-01

http://receptidag.se/recept/ostkaka-p-pumpa_1898.aspx

Liknande recept

Indiskt kryddris

(17)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Lax- och spenatpaj

(96)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(84)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(23)

Risnudelsallad med broccoli

(10)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1.5 kg pumpa
  • 1 msk olja
  • 1 msk lönnsirap eller honung
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk mald kardemumma
  • 5 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt

Pumpapaj

Betyg (1-5):
3.21 (14 betyg)

Gyllengul, naturligt söt pumpapaj smaksatt med ingefära och kardemumma.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º-200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Pajskal

  1. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform.
  2. Dela pumpan och tag ur kärnorna. Pensla skalet med oljan och lägg på en smord ugnsform med snittytan nedåt. Baka i 175º varm ugn tills pumpaköttet är mjukt, känn efter med en gaffel då och då.
  3. Tag ut pumpan - höj ugnstemperaturen till 200º. Låt pumpan svalna och skrapa bort köttet från skalet. Kör köttet till en puré i matberedare. Blanda purén med övriga ingredienser. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda tills fyllningen är fast, ca 50 minuter. Låt svalna och servera med sallad

Servering

Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



mk

2012-11-01

http://receptidag.se/recept/ostkaka-p-pumpa_1898.aspx

Liknande recept

Indiskt kryddris

(17)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Lax- och spenatpaj

(96)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(84)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(23)

Risnudelsallad med broccoli

(10)