Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Spröda våfflor med mild färskoströra.

Tillagningstid: 1 timme
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 10 g färsk jäst
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl rostade pumpafrön
  • våfflor
  • Ost- och laxröra:
  • 200 g naturell färskost
  • 150 g kallrökt lax i tärningar
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 1 urkärnad tomat i tärningar
  • 3 msk hackad gräslök eller persilja
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till röran. Smaka av med salt och peppar. Smält fettet och låt det svalna. Värm mjölken till 37 ° till färsk jäst och 45 °till torr. Vispa ut jästen i mjölken. Häll i mjölet och vispa till en slät smet. Låt smeten jäsa ca 30 minuter. Blanda i det svala fettet.
  2. Grädda våfflorna i ett varmt våffeljärn. Ta knappt 1 del smet per lagg. Strö på ca 1 msk pumpakärnor när smeten hällts i laggen. Grädda våfflorna gyllengula.
  3. Servera våfflorna varma eller kalla med ost- och laxröran.

Servering

Passar som för- eller lunchrätt, mellanmål eller vickning.

Tips

Våfflor med jäst är frasiga även sedan de kallnat. 10 g färsk jäst mostvarar1 tsk torr.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(8)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 10 g färsk jäst
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl rostade pumpafrön
  • våfflor
  • Ost- och laxröra:
  • 200 g naturell färskost
  • 150 g kallrökt lax i tärningar
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 1 urkärnad tomat i tärningar
  • 3 msk hackad gräslök eller persilja
  • peppar

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Spröda våfflor med mild färskoströra.

Tillagningstid: 1 timme
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till röran. Smaka av med salt och peppar. Smält fettet och låt det svalna. Värm mjölken till 37 ° till färsk jäst och 45 °till torr. Vispa ut jästen i mjölken. Häll i mjölet och vispa till en slät smet. Låt smeten jäsa ca 30 minuter. Blanda i det svala fettet.
  2. Grädda våfflorna i ett varmt våffeljärn. Ta knappt 1 del smet per lagg. Strö på ca 1 msk pumpakärnor när smeten hällts i laggen. Grädda våfflorna gyllengula.
  3. Servera våfflorna varma eller kalla med ost- och laxröran.

Servering

Passar som för- eller lunchrätt, mellanmål eller vickning.

Tips

Våfflor med jäst är frasiga även sedan de kallnat. 10 g färsk jäst mostvarar1 tsk torr.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies