Pulled salmon
  • Tid 35 min
  • Ugn 175º

Pulled salmon

3.11 (35 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé i bit med skinn
Mexikansk laxrub:
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk rörsocker
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk malen koriander
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mortla samman kryddorna och gnid in på laxen. Lägg laxen på en stor bit aluminiumfolie och vik ihop till ett paket. Lägg på en plåt och stek mitt i ugnen ca 20 min. Låt vila i paketet på en skärbräda ca 10 min.

  2. 2

    Dra isär fiskköttet med en gaffel och fyll valfritt tacobröd med lax och servera med tillbehören.

Limeyoghurt:

  1. 1

    Smaka av 2 dl yoghurt (10%) med finrivet skal (endast det gröna) och saft från 1 lime.

Servering

Servera med limeyoghurt och gärna med kiwisalsa, fänkåls- och mangosallad, tortillabröd och finriven halloumi, se coop.se.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar