
Pulled salmon
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g laxfilé i bit med skinn
- Mexikansk laxrub:
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk rörsocker
- 1 msk malen spiskummin
- 0.5 msk malen koriander
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk salt
Gör så här
- Mortla samman kryddorna och gnid in på laxen. Lägg laxen på en stor bit aluminiumfolie och vik ihop till ett paket. Lägg på en plåt och stek mitt i ugnen ca 20 min. Låt vila i paketet på en skärbräda ca 10 min.
- Dra isär fiskköttet med en gaffel och fyll valfritt tacobröd med lax och servera med tillbehören.
Limeyoghurt:
- Smaka av 2 dl yoghurt (10%) med finrivet skal (endast det gröna) och saft från 1 lime.
Servering
Servera med limeyoghurt och gärna med kiwisalsa, fänkåls- och mangosallad, tortillabröd och finriven halloumi, se coop.se.
Liknande recept
Pulled salmon
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Mortla samman kryddorna och gnid in på laxen. Lägg laxen på en stor bit aluminiumfolie och vik ihop till ett paket. Lägg på en plåt och stek mitt i ugnen ca 20 min. Låt vila i paketet på en skärbräda ca 10 min.
- Dra isär fiskköttet med en gaffel och fyll valfritt tacobröd med lax och servera med tillbehören.
Limeyoghurt:
- Smaka av 2 dl yoghurt (10%) med finrivet skal (endast det gröna) och saft från 1 lime.
Servering
Servera med limeyoghurt och gärna med kiwisalsa, fänkåls- och mangosallad, tortillabröd och finriven halloumi, se coop.se.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!