Pulled lax med blomkålscouscous
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Pulled lax med blomkålscouscous

3.82 (11 betyg)

Smakrik lax kryddad med lime och chiliflakes

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfilé, i bit
  • 1 kg blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 isbergssalladshuvud
Kryddblandning
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 lime finrivet skal (endast det gröna) och saft
Sås
  • 1 dl mango chutney
  • 1 dl majonnäs
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mortla ihop kryddor, salt och socker. Blanda med finrivet limeskal.

  2. 2

    Lägg laxen i en ugnsform och strö över kryddblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, till en innertemperatur på 47°.

  3. 3

    Riv blomkålen på grova sidan av rivjärnet. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Häll ner blomkålssmulet och låt koka ca 3 min. Häll av vattnet i ett durkslag och rör ner olja.

  4. 4

    Blanda ingredienserna till såsen. Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten så blir de extra krispiga.

  5. 5

    Servera laxen med blomkålen i salladsbladen och ringla över lite sås.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marianne

    Verkligen gott, mangosåsen blir perfekt till. Skall ha den på buffe’bordet i påsk.

  • Christine

    Supergott!

  • Coop redaktör

    Till Eva: Ugnstemperaturen ska vara 175º.

  • Eva

    Vilket gradtal på ugnen? Smakade fantastisk gott!