Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Smakrik lax kryddad med lime och chiliflakes

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g laxfilé, i bit
  • 1 kg blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 isbergssalladshuvud
  • Kryddblandning
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 lime finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • Sås
  • 1 dl mango chutney
  • 1 dl majonnäs
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft

Gör så här

  1. Mortla ihop kryddor, salt och socker. Blanda med finrivet limeskal.
  2. Lägg laxen i en ugnsform och strö över kryddblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, till en innertemperatur på 47°.
  3. Riv blomkålen på grova sidan av rivjärnet. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Häll ner blomkålssmulet och låt koka ca 3 min. Häll av vattnet i ett durkslag och rör ner olja.
  4. Blanda ingredienserna till såsen. Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten så blir de extra krispiga.
  5. Servera laxen med blomkålen i salladsbladen och ringla över lite sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2018-03-31

Verkligen gott, mangosåsen blir perfekt till. Skall ha den på buffe’bordet i påsk.

Christine

2017-06-05

Supergott!

Coop redaktör

2017-05-09

Till Eva: Ugnstemperaturen ska vara 175º.

Eva

2017-04-29

Vilket gradtal på ugnen? Smakade fantastisk gott!

Liknande recept

Laxtaco

(9)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Couscouspanna med fisk

(37)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(3)

Blomkåls- Jansson

(96)

Bowl med sashimilax

(4)

Fisktaco

(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g laxfilé, i bit
  • 1 kg blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 isbergssalladshuvud
  • Kryddblandning
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 lime finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • Sås
  • 1 dl mango chutney
  • 1 dl majonnäs
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Smakrik lax kryddad med lime och chiliflakes

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla ihop kryddor, salt och socker. Blanda med finrivet limeskal.
  2. Lägg laxen i en ugnsform och strö över kryddblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, till en innertemperatur på 47°.
  3. Riv blomkålen på grova sidan av rivjärnet. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Häll ner blomkålssmulet och låt koka ca 3 min. Häll av vattnet i ett durkslag och rör ner olja.
  4. Blanda ingredienserna till såsen. Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten så blir de extra krispiga.
  5. Servera laxen med blomkålen i salladsbladen och ringla över lite sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2018-03-31

Verkligen gott, mangosåsen blir perfekt till. Skall ha den på buffe’bordet i påsk.

Christine

2017-06-05

Supergott!

Coop redaktör

2017-05-09

Till Eva: Ugnstemperaturen ska vara 175º.

Eva

2017-04-29

Vilket gradtal på ugnen? Smakade fantastisk gott!

Liknande recept

Laxtaco

(9)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Couscouspanna med fisk

(37)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(3)

Blomkåls- Jansson

(96)

Bowl med sashimilax

(4)

Fisktaco

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies